Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Tom Holland avslöjar sina 5 favoritfilmer

Tom Holland avslöjar sina 5 favoritfilmer

Filmtopp
Filmtopp | Lista
20 juni 2022
Filmtopp
Filmtopp | Lista
20 juni 2022

Här är filmerna Marvelstjärnan gillar mest...

Vill du veta vilka filmer Tom Holland klickar igång när han inte måste dra på sig tighta trikåer och rädda världen framför kameran? Stjärnan har delat med sig av vilka filmer som ligger honom närmast hjärtat.

Tom Holland är utan tvekan en av våra starkast lysande skådespelarstjärnor just nu. De senaste åren har han gjort enorm succé i rollen som Spider-Man i Marvels filmuniversum, och han har även kammat hem stora framgångar med filmer som The Devil All the Time, Cherry och nu senast Uncharted. Han behöver kanske bygga ut sin resumé med ytterligare några framgångar innan han kan etablera sig som en av de allra största, men det råder ingen tvekan om att han befinner sig på rätt kurs.

Till råga på alla framgångar på vita duken, tycks Holland vara en universellt omtyckt skådespelare och person. Tillsammans med skådespelarkollegan och partnern Zendaya är han en ständigt omdiskuterad favorit på sociala medier och snuttar från hans framträdanden på talk shows och dylika program verkar ha en garantistämpel för att bli virala.

Det är svårt att förutspå något annat än en väldigt ljus framtid för den brittiska skådespelaren, men hur hamnade han på det spåret? Vilka var filmerna som formade honom?

Häromåret delade den älskade skådespelaren med sig av sina fem favoritfilmer till Rotten Tomatoes.

Tom Hollands fem favoritfilmer

1. Primal Fear (1996)

Tom Hollands 5 favoritfilmer – Primal Fear
Foto: United International Pictures.

Överst bland Tom Hollands favoritfilmer hittar vi 90-talsthrillern Primal Fear, som regisserades av Gregory Hoblit. I huvudrollen hittar vi Richard Gere, men det är en annan känd skådespelare i filmen som inspirerar Holland mest.

– Det är Edward Nortons första film. Det är en prestation som jag alltid siktat på att återskapa, säger Holland om Nortons insats i filmen.

Holland är inte den enda som imponerats av Nortons debutfilm. Skådespelaren Oscarsnominerades i kategorin Bästa manliga biroll för rollprestationen.

2. The Departed (2006)

Tom Hollands 5 favoritfilmer – The Departed
Foto: Sandrew Metronome.

Näst på tur på Hollands topplista är ännu en thriller – denna gången Martin Scorsese-rullen The Departed. I nagelbitaren hittar vi två av Hollands favoritskådespelare, Leonardo DiCaprio och Matt Damon, vilket delvis förklarar den höga placeringen på listan. Men det är inte bara skådespelarna som gör den sevärd enligt Hollan, han hyllar även manuset som fantastiskt och beskriver det som "intressant och intrikat".

3. Avatar (2009)

Tom Hollands fem favoritfilmer – Avatar
Foto: Twentieth Century Fox.

Med den tredje filmen på listan lämnar Holland thrillergenren och väljer att lyfta fram megablockbustern Avatar från 2009. Holland beskriver James Camerons utomjordiska fantasyäventyr som att ha varit före sin tid och betonar att han älskar filmens visuella element och världen han introducerades för i filmen.

Vi misstänker att Holland, som många av oss andra, ser mycket fram emot den efterlängtade uppföljaren.

4. Rädda menige Ryan (1998)

Tom Hollands 5 favoritfilmer – Saving Private Ryan
Foto: United International Pictures.

Tom Holland verkar onekligen vara ett fan av spänning och action, för den fjärde filmen på hans lista är Steven Spielbergs prisbelönta krigsdrama Rädda menige Ryan. Filmen, med bland andra Tom Hanks i huvudrollen, är en storfavorit hos många. Filmen belönades med hela fem Oscars, inklusive för bästa regi.

– En av de genomgående bästa filmerna någonsin, tror jag, säger Holland om filmen.

5. Min kusin Vinny (1992)

Tom Hollands 5 favoritfilmer – Min kusin Vinny
Foto: Twentieth Century Fox.

Holland inser att hans topplista behöver lite skratt också, så han väljer att avrunda den med kriminalkomedin Min kusin Vinny, av Jonathan Lynn. Holland beskriver filmen som en av de roligaste genom alla tider och beskriver huvudrollsinnehavaren Joe Pesci som en av sina favoritskådespelare.

Han glömmer givetvis inte heller bort att poängtera hur mycket han älskar Marisa Tomei – Aunt May till hans Spider-Man – som också är med i Min kusin Vinny.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL