Nu på bio

Det senaste på biofronten!

12 roliga fakta om Mission: Impossible

12 roliga fakta om Mission: Impossible

Axel Diedrichs | Lista
30 juli 2015
Axel Diedrichs | Lista
30 juli 2015

Fantastiskt vetande om Mission: Impossible!

Den 31 juli har den femte installationen av Mission: Impossible-franchisen världspremiär. På filmtopp.se vet vi hur du ska förbereda dig på bästa sätt, nämligen med rolig fakta om de fyra föregående agent-filmerna!

Mission: Impossible (1996)

Mission: Impossible
Foto: United International Pictures

1. När de spelade in den ikoniska scenen då Ethan Hunt (Tom Cruise) ska bryta sig in i ett rum

med hjälp av att åka lina, slog Cruise gång på gång i huvudet i marken. För att balansera upp kroppen fick han idén att fylla skorna med mynt.

2. I trailern till filmen är det med en bild ur en scen då Ethan och Claire (Emmanuelle Béart)

hett kysser varandra, men i självaste filmen är denna kärleksstund inte med.

3. Filmen är den enda inom franchisen som inte innehåller en pistolstrid.

Mission: Impossible II (2000)

4. Den första filmen någonsin som det världskända bandet Metallica gick

med på att skriva en låt för. Låten heter "I Disappear".

5. Regissören John Woo's version av filmen var först 210 minuter lång men studiobolaget Paramount Pictures gick inte med på längden och gav

honom istället en tidsgräns på 120 minuter. Många menar att detta förklarar de plot-holes bio-versionen har.

6. Dougray Scott (Taken 3) var egentligen tänkt att spela Wolverine i X-Men (2000) men blev tvungen att tacka nej då inspelningen av "MI: 2" drog över tiden. Istället fick Hugh Jackman den stora äran att spela Wolverine och har nu spelat hjälten i 8 filmer med kontrakt på 2 till.

Mission: Impossible III (2006)

Mission: Impossible III
Foto: United International Pictures AB

7. Efter den stora succéfilmen Shaun of the Dead (2004) fick filmens huvudrollsinnehavare Simon Pegg frågan om han försöka sig på en Hollywood-karriär. Han ska då ha skrattat och svarat: "it's not like I am going to be in Mission Impossible III". Pegg är med i den tredje, fjärde och femte filmen.

8. Stuntmannen Steven Scott Wheatley stämde Paramount Pictures och Cruise efter att en pyroteknisk scen gick snett och han inte fick någon ersättning för skadorna han drog på sig. Wheatley fick brännskador på 60% av sin kropp.

9. Med en budget på 150 miljoner dollar är "MI: 3" den dyraste filmen någonsin att regisseras av en långsfilmsdebutant - J.J. Abrams (Star Wars VII: The Force Awakens).

Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011)

10. En av filmens biroller, Jeremy Renner (The Bourne Legacy), ska ha sagt att det var en dröm att få arbeta med Cruise då han alltid har sett honom som en idol. Han menar att Cruise är en fantastiskt skådespelare men en ännu bättre personlighet.

11. Cruise ska ha blivit glad över att filmens titel inte innehåller siffror i slutet. Han ogillar det speciellt för Mission: Impossible-filmerna eftersom han inte tycker att de hör ihop tillräckligt mycket.

12. Under filminspelningen gjorde Cruise nästan alla sina egna stunt (bl.a. skyskrap-sekvenserna) för att visa att det faktiskt var han själv som gjorde dem. Detta ska ha underlättat för filmens regissör Brad Bird (Råttatouille) som slapp tänka på att undvika ansiktet när han skulle välja kameravinklar.

För fler recensioner, listor och nyheter, följ Filmtopp.se på facebook och twitter.

 

 

NÄSTA ARTIKEL