Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Filmtips

Här hittar du Filmtopps filmtips!

Serietips

Här hittar du Filmtopps serietips!

Nya filmer att streama – Gratis filmtips

Nya filmer att streama – Gratis filmtips

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Lista
10 oktober 2019
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Lista
10 oktober 2019

Söker du nya filmer att streama?

Nu kavlar vi upp ärmarna på allvar när filmtopp listar det bästa av alla nya filmer hos de största streamingtjänsterna. Samtliga streamingtips uppdateras löpande så håll dig uppdaterad hos oss!

Chris Hemsworth i den nya Netflix-filmen "Extraction".
Chris Hemsworth i den nya Netflix-filmen "Extraction". Foto: Netflix.

Ja, det råder väl inget som helst tvivel om att streaming är vägen för framtidens filmer att gå. Inte minst nu när flera av oss har fantastiska bild- och ljudsystem, som till och med kan få till den där härliga biokänslan.

Detta har även filmbolagen förstått och nya streamingtjänster tycks dyka upp på löpande band. Snart släpps Disney+ och Apple TV+ är redan ute på marknaden. Därtill har vi Warner Bros. och HBO:s samarbete med HBO Max, som lanseras nästa år. Ja, till och med Walmart ska lansera en egen streamingtjänst.

Även om vi som filmälskare så klart välkomnar det stora utbudet med nya filmer med öppna armar, går det inte komma ifrån problematiken kring att det blir allt svårare och svårare att snabbt hitta vilken ny film man vill se.

Eftersom vi tar avstånd från illegala streamingtjänster, kommer här inte finnas tips på tjänster som Nyafilmer eller Dreamfilm.

Nyheter på Netflix (Action)

Filmen har av många kallats för en av årets bästa actionfilmer. En rejäl urladdning där Chris Hemsworth sparkar röv som aldrig förr. Netflix själva har dessutom gått ut med att filmen är en av deras mest sedda någonsin med många miljontals hushåll världen över som kikat. 

Extraction följer en benhård soldat som tenderar att göra jobb för fula typer. Den här gången står han inför sin blodigaste uppgift hittills när han ska rädda en knarkmoguls son. Rå action för hela slanten som får tiden att flyga iväg. 

Jerry Seinfeld: 23 Hours to Kill

Jerry Seinfeld i "23 Hours to Kill".
Foto: Netflix.

Med sin stand up-special på Netflix är världens rikaste, och i mångas ögon bästa, komiker Jerry Seinfeld tillbaka med helt nya skämt. Detta är förstås enorma nyheter för den som älskar hans vassa blick för observationer. I drygt en timme ger han oss sina påhittiga men samtidigt så relaterbara vinklar på allt möjligt, från matbufféer till äktenskap. 

Det är förstås mäktigt att se denna 65-åriga cyniker ställa sig på scenen igen framför en kamera och fylla en stor salong med ändlösa garv. För oss som älskar Seinfeld är nya skämt av seriens huvudperson det närmsta vi kommer en reunion. Så passa på och njut. 

Det är också värt att nämna att streamingjätten har köpt upp distributionsrättigheterna för Seinfeld och att serien från och med nästa år kommer att hålla till på den rödsvarta himlen. 

Syskonen Willoughby (Animerat, Komedi)

Syskonen Willoughby på Netflix.
Foto: Netflix.

Vi kan inte låta bli att känna oss stort imponerade över vad Netflix producerat de senaste åren inom den animerade genren. Från fullkomligt briljanta Castlevania, som nu är uppe i tre säsonger, till Oscarsnominerade julfilmen Klaus. Nu har de släppt en till alldeles lysande animerad film i Syskonen Willoughby

Vi följer den udda syskonskaren i familjen Willoughby, som fått en minst sagt sträng uppväxt. Trötta på sina föräldrar, skickar de iväg dem så att de själva kan resa iväg. På deras äventyr får de lära sig ett och annat om vad det betyder att ha en kärleksfull familj. 

"Animationen liknar inget jag tidigare sett", skriver Filmtopps recensent Sebastian Ahokas i sin text om filmen. Ja, Netflix utmanar nu bjässar som Disney och Pixar. Det ska bli spännande att se hur länge de kan hålla uppe den höga kvaliteten. 

 

The Platform (Thriller, Science Fiction)

The Platform på Netflix.
Foto: Netflix.

The Platform (på svenska "Hålet") utspelar sig ett extremt fängelse där fångarna är fast i en bottenlös mardröm. Varje dag har de blott två minuter på sig att ta sig ner i ett hål och hämta mat – en process som är lättare sagd än gjord att genomföra. Snart förvandlar den ständiga hungern detta djävulsställe till ett kannibalistiskt dårhus. 

Netflix nya thriller The Platform har lockat till sig stor uppmärksamhet världen över. Den är spännande, brutal och "ingenting för den kräsmagade", som Filmtopps skribent Daniel Turfors skriver i sin recension. Är du skräckfantast och ännu inte sett filmen har du här något riktigt starkt att berusa dig på. 

Nya filmer på HBO

Bad Education (Komedi)

Hugh Jackman i "Bad Education".
Foto: HBO.

I denna verklighetsbaserade komedin på HBO blir det panikartad stämning när en student börjar gräva i vad som visar sig vara en stor pengaskandal på en amerikansk privatskola. Hugh Jackman spelar skolföreståndaren Frank Tassone som måste hantera kaoset som uppstår när han och hans kollegor dessutom blir huvudmisstänkta i fallet. 

Det är mycket som är underhållande med Bad Education, framförallt Hugh Jackman som gör en av sina roligaste rollprestationer – någonsin. Vi gissar att han ser fram emot galasäsongen där vi också kan gissa att han kommer att vara högst relevant. Utöver sin starka ledande skådespelare är hela ensemblen störtskön. Sevärd film på HBO. 

The Scheme (Dokumentär)

Ur filmen The Scheme.
Foto: HBO.

HBO producerar inte filmer i samma takt som deras huvudkonkurrent Netflix. Men det de gör tenderar att nästan alltid vara bra. En av deras absolut bästa originalfilmer 2020 är dokumentärfilmen The Scheme som är en rafflande upplevelse. Kort och gott handlar den om 25-årige basketspelaren Christian Dawkins som drogs in i en av collegesportens största brottsmål någonsin.

Ja, här blandades både NCAA och CIA in i vad som skulle bli en väldigt rörig historia. The Scheme är lika mycket en sportdokumentär som den har ett glödhett fokus på ekonomi och juridik. 

Like. Share. Follow. (Thriller)

Bild från "Like. Share. Follow."
Foto: HBO.

I den här moderna stalker-thrillern följer vi en framgångsrik influencer på Youtube som träffar en tjej han börjar dejta. Men det han inte vet är att hon följer hans kanal och är besatt av honom. Snart kommer han att ställa sig frågan ifall hans val att öppna upp sig om sina känslor för allmänheten verkligen var en bra sak. 

Den som ser på Like. Share. Follow. med spända kritiska ögon kommer säkerligen hitta lite att klaga på, som vissa val karaktärerna gör. Men för den som stänger av sådant och bara vill slappa till en spännande film med ett bra upplägg, så är den en av de bättre titlarna på HBO. 

Nyafilmer på Viaplay

Ma (Skräck)

Filmen "Ma".
Foto: Universal Pictures.

I skräckfilmen Ma följer vi ett gäng ungdomar som letar efter ett ställe att kunna hänga och festa på. När de stöter på den ensamma medelålderskvinnan "Ma" som har en kåk där de kan umgås, ser det ut att som att livet blir bra mycket enklare för dem... tills de börjar ställa sig frågan vem personen som släpper in dem i sitt hem egentligen är för någon. 

Ma är inte världens bästa film, och inte heller någon revolutionerande rysare på något vis. Men den har likväl ett högt underhållningsvärde med en del riktigt tajta sekvenser. Dessutom är Olivia Spencer, som spelar titelrollen, underbar i sin roll. Fram med popcornen. 

The Intruder (Thriller)

Stillbild ur "The Intruder".
Foto: Sony Pictures.

I Sony Pictures renodlade thriller The Intruder har ett förälskat par äntligen hittat drömkåken ute i förorten. Men när allt är påskrivet och betalat visar det sig att dess tidigare ägare fortsätter dyka upp. Är det inte för att kolla posten så är det för att klippa gräset. Nej, han vägrar släppa taget om kåken och snart utvecklas det hela till en konflikt som kan få livshotande konsekvenser. 

Your house. His home. 

Precis som Ma är The Intruder en film av sin sort som många kritiker skulle hacka på. Men om du är svag för lättkonsumerad spänning är den en underbar film. Och dessutom får vi se Dennis Quaid i rollen som antagonist. Denna herre behöver göra mer film. 

Tolkien (Drama, Fantasy)

Nicolas Hoult i "The Intruder".
Foto: Searchlight Pictures.

Författaren J.R.R. Tolkien ligger framförallt bakom Sagan om Ringen-böckerna, som skulle resultera i filmhistoriens hittills mest älskade trilogi. I den nya filmen Tolkien där Nicolas Hoult spelar titelrollen får vi en djupare inblick i åren som formade hans liv och resulterade i att han skulle bli en ikon inom fantasyvärlden. 

Ett spännande drama med visuellt läckra inslag och som även rymmer romantik.

Mary Queen of Scots (Drama)

 

Margot Robbie i "Mary Queen of Scots".
Foto: Universal Pictures.

Mary Queen of Scots ser vi världsstjärnorna Margot Robbie och Saoirse Ronan spela mot varandra i vad som är ett kostymdrama när det spänner som mest. Handlingen kretsar kring Mary Stuarts försök att välta hennes kusin Elizabeth den första från makten. Detta ledde till att hon bestraffades med flera års fängelsestraff med avrättning. 

De flerfaldigt Oscarsnominerade skådespelerskorna är båda fantastiska i detta supertunga drama. Framförallt är det Robbie som glänser i rollen som Elizabeth. Älskar du kostymdraman men inte sett Mary Queen of Scots? Skäms på dig!

Booksmart (Komedi)

Booksmart.
Foto: Annapurna Pictures.

Booksmart kallas för nya Supersugen, och rättmätigt så. Filmen är en hysterisk ungdomskomedi som centrerar kring gymnasiets sista skolfest. Vi följer två tjejer, som inser att de inte tagit vara på den roliga sidan av skolan och bestämmer sig därför att gå all in på kvällens party. Men när oförutsägbara hinder dyker upp i deras väg riskerar kvällen de ser framför sig som perfekt förvandlas till något helt annat. 

Booksmart är rolig, fräck, välspelad och modern. Olivia Wilde har mäktat med en enastående regidebut som låter tonårstjejer vara minst lika grisiga som vi tenderar att se det motsatta könet i den här sortens filmer. 

John Wick: Chapter 3 – Parabellum (Action)

stillbild ur John Wick 3 med Keanu Reeves.
Foto: Lionsgate. 

I den tredje filmen är vår titelkaraktär ute på hal is, detta efter att ha mördat en nyckelmedlem i en internationell organisation för lönnmördare. Han har nu en hög prislapp på sitt huvud och är jagad av prisjägare från alla möjliga håll och kanter. Lyckas han dra en kanin ur hatten även den här gången? 

Det blir högst våldsamt och adrenalinstinnt i den tredje delen av filmserien om John Wick med allas vår älskling Keanu Reeves. När det kommer till nya filmer att streama i actiongenren tenderar vi att se en del blanka skott – men John Wick: Chapter 3 är en minst sagt värdig uppföljare och tillhör utan tvekan de bästa actionfilmerna på senare tid. 

Nya filmer på C More

Blinded by the Light (Drama)

Stillbild ur Blinded by the Light
Foto: Warner Bros.

Blinded by the Light handlar om indiern Javed som bor tillsammans med sin strikta familj i USA. Hans tillbakadragna liv får sig en vändning när han upptäcker "Bossens" musik och blir förälskad i rock n' roll och hans träffande texter om arbetarklass. Nyfrälst av den legendariska artistens alster, tar Javed sig an världen med nya ögon. 

Du behöver inte vara ett fan av Bruce Springsteen för att njuta av Blinded by the Light som handlar om så mycket mer än bara musik. Fartfyllt, underhållande och förstås fantastisk musik. 

Take the Ball, Pass the Ball (Dokumentär)

Stillbild från "Take the Ball, Pass the Ball".
Foto: Guardian Football.

Under sin tid med Pep Guardiola som tränare anses FC Barcelona ha varit ett av de de bästa fotbollslagen någonsin, om inte det bästa. I dokumentären Take the Ball, Pass the Ball återberättar Lionel Messi och flera andra nyckelspelare om hur Guardiola förändrade deras mentalitet och hur han tog vidare den passningsorienterade fotbollen vars grund lades av den tidigare klubbikonen Johan Cruyff.  

Även om det ibland kan bli lite mycket gruppfjäskande, så är Take the Ball, Pass the Ball en oerhört intressant dokumentär, men också en vacker tillbakablick för de som följde Barcelona när det begav sig och förälskade sig i deras typ av fotboll. 

"Jag planerade att göra Lionel Messi till världens bästa fotbollsspelare, men det slutade upp med att han gjorde mig till en av världens bästa tränare."

– Pep Guardiola. 

The First Purge (Skräck)

The First Purge är den fjärde delen i filmserien och tar oss tillbaka till början. För trots att det finns en hel Purge-trilogi, så vet vi som sett filmerna rätt lite om tanken och det politiska spelet bakom den så kallade "rensningen". I The First Purge får vi en tydligare bild av hur det kommer sig att alla lagar skulle upphöra under en natt varje år. 

Även om det finns en del substans i Purge-filmerna och ett spännande upplägg utmynnar de framförallt i nagelbitande och blodiga sekvenser. Given att se för alla skräckfilmsfantaster där ute, men vi antar så klart att du redan bänkat dig framför denna skojrulle. 

Här fick du lite tips på nya filmer, hoppas att du gillar dem! Listan uppdateras med jämna mellanrum för att ge dig de bästa nyheterna hos de streamingtjänster vi använder mest i Sverige.