Nya filmer att streama – Gratis filmtips

Nya filmer att streama – Gratis filmtips

Filmtopp Admin | Lista
10 oktober 2019
Filmtopp Admin | Lista
10 oktober 2019

Söker du nya filmer att streama?

Nu kavlar vi upp ärmarna på allvar när filmtopp listar det bästa av alla nya filmer hos de största streamingtjänsterna. Samtliga streamingtips uppdateras löpande så håll dig uppdaterad hos oss!

The Irishman av Martin Scorsese – stor bland nya filmer i hd
Foto: Netflix. l Pacino och Robert de Niro i The Irishman som är en av de nya filmer som fått bäst recensioner.

 

Ja, det råder väl inget som helst tvivel om att streaming är vägen för framtidens filmer att gå. Inte minst nu när flera av oss har fantastiska bild- och ljudsystem, som till och med kan få till den där härliga biokänslan.

Detta har även filmbolagen förstått och nya streamingtjänster tycks dyka upp på löpande band. Snart släpps Disney+ och Apple TV+, därtill har vi Warner Bros. och HBO:s samarbete med HBO Max, som lanseras nästa år. Ja, till och med Walmart ska lansera en egen streamingtjänst.

Även om vi som filmälskare så klart välkomnar det stora utbudet med nya filmer med öppna armar, går det inte komma ifrån problematiken kring att det blir allt svårare och svårare att snabbt hitta vilken nyare filmer man vill se.

Eftersom vi tar avstånd från illegala streamingtjänster, kommer här inte finnas tips på tjänster som Nyafilmer eller Dreamfilm.

Nyheter på Netflix

The Irishman (Drama)

The Irishman. Robert de Niro och Joe Pesci spelar mot varandra. Foto: Netflix.
The Irishman. Robert de Niro och Joe Pesci spelar mot varandra. Foto: Netflix.

Martin Scorsese samlar det gamla maffiagänget i "The Irishman" som är en adaption på Charles Brandts roman "I Heard You Paint Houses".

The Irishman handlar om torpeden Frank Sheeran, som återberättar mordet på Jimmy Hoffa som än idag inte har blivit uppklarat.

Skådespelare i filmen är bland andra legenderna Robert De NiroAl Pacino och Joe Pesci. Filmen har haft smygpremiär på filmfestivalen i New York där den möttes av lysande recensioner. The Irishman har i skrivande stund 92 av 100 i Metascore.

Filmen kommer till Netflix i november. Håll dig uppdaterad hos oss för att se vad vi tyckte om den!

Between Two Ferns: The Movie (Komedi, Äventyr)

Between Two Ferns: The Movie – kan den gå hela vägen?
Foto: Netflix.

Zach Galifianakis hyllade och märkliga intervjuserie har fått sin egen spelfilm – och det är en road movie.

I Between Two Ferns: The Movie tar Zach Galifianakis, som spelar en knäpp version av sig själv, med sin lika tokiga besättning på en resa genom USA för att träffa flera A-kändisar och intervjua dem på hans egendomliga vis.

I filmen ser vi bland andra Benedict CumberbatchMatthew McConaughey och Bruce Willis.

Between Two Ferns: The Movie har verkligen blivit en vattendelare, men den som vill se något nytt med en alldeles egendomlig känsla, bör spana in denna!

El Camino: A Breaking Bad Movie (Drama)

El Camino: A Breaking Bad Movie – otroligt het bland nya filmer.
Foto: Netflix. Det finns mycket nytt på Netflix, men detta är definitivt bland det mest eftertraktade.

Efter en av tidernas mest älskade serier "Breaking Bad" kommer filmen som fokuserar på Jesse Pinkman.

I den första teasern till El Camino: A Breaking Bad Movie, fick vi se birollsfiguren Skinny Pete förhöras i ett polisrum. Nu har en ny förhandsvisning släppts, som avslöjar Jesse Pinkman ute i öknen och vi förstår att han lever ett liv på flykt efter händelserna i serien.

Av dessa teasers att döma så märker vi en markant skillnad från serien vad gäller filmens ton. Medan Breaking Bads signum är stekande dagsbilder ser vi en direkt kontrast i filmen, som än så länge bara visat sig sval och mörk. En sådan kontrast är en bra start för att vi ska finna en djupare mening med att överhuvudtaget ha en film framför oss istället för en ny säsong. Hur som helst ser de två snuttarna av filmen väldigt lovande ut.

Nya filmer på HBO

Swiss Army Man (Fantasy)

Swiss Army Man – ett guldkorn.
Foto: A24. Paul Dano och Daniel Radcliffe i "Swiss Army Man".

”We want to make a movie where the first fart makes you laugh, and the last fart makes you cry.” var regissörernas pitch till Paul Dano när de fick ombord honom att göra denna uppmärksammade fantasyfilm om en vilsen man och ett levande lik som försöker hitta hem från en öde ö.

 

För att kortfattat summera Swiss Army Man, är dess första timme fullkomligt engagerande. Berättelsen är långt inne en given skrattfest kantad med emotionella inslag, och skådespelarnas kemi fungerar väldigt bra. Radcliffe övertygar som Manny, men Paul Dano visar att han kan bli en av de bästa.

Deadwood: The Movie (Western)

"Deadwood - the movie" (2019). Ett tips på nyafilmer.
"Deadwood – The movie" (2019). Foto: HBO Nordic.

"Deadwood "återvänder till HBO – nu som långfilm. Välbekanta karaktärer återförenas i en ny tidsperiod, där deras en gång laglösa bosättning har vuxit till en stad på tröskeln till statsstatus och modernisering – på gott och ont.

Detta är ett nästintill perfekt avslut på "Deadwood". Vissa karaktärer hade jag velat se lite mer av, men på det stora hela är jag väldigt nöjd. Denna TV-film lyckas med konststycket att både återskapa atmosfären från den gamla serien och förnya konceptet, då det faktiskt känns som att karaktärerna har känt varandra i tio år nu och att staden har blivit mer inbodd.

Av den anledningen kan jag varmt rekommendera alla Deadwood-älskare (och för den delen alla westernälskare) att välja denna film, när man zappar bland alla nyafilmer att se.

Brexit (Drama)

Benedict Cumberbatch i en av HBO:s nya filmer "Brexit". Foto: HBO Nordic.

Ett vanvördigt drama om de mäktiga och splittrande figurerna som drev på Brexit från skuggorna. Sommaren 2016. Medan politiker kampanjar för att lämna eller stanna kvar i EU ritar politiska rådgivare upp sina stridsplaner bakom stängda dörrar.

Benedict Cumberbatch har huvudrollen i HBO:s originalfilm Brexit som följer Dominic Cummings, en politisk strateg som leder en populär men kontroversiell kampanj om att övertyga de brittiska väljarna att lämna EU. Troligtvis den mest omtyckta av de nya filmer som bygger på Storbritanniens kaotiska politiska situation.

Vad som gör Brexit extra intressant, och för den delen skrämmande, är hur tydligt det framkommer att marknadsföringsgeniet bakom Brexit-kampanjen bara vill testa gränserna. Han bryr sig inte alls om de politiska effekterna, utan ser utmaningen i att driva en galen idé till sin spets. I en artikel frågar The Guardian om han är en briljant excentriker eller ett ondskefullt geni.

 
Så varför se Brexit och bedöma själv? Genialisk strateg eller ondeskefullt geni? Eller varför inte både och?

Nyafilmer på Viaplay

Mary Poppins kommer tillbaka (Familj)

Emily Blunt som Mary Poppins i Mary Poppins Returns. En av alla nyafilmer att se.
Emily Blunt som Mary Poppins i "Mary Poppins kommer tillbaka". Foto: Disney.

På Disneys bräde med nyfilmatiseringar finner vi givetvis Mary Poppins. I "Mary Poppins kommer tillbaka" ser vi Emily Blunt i titelrollen i vad som är en stark familjekomedi. Detta är en av alla filmer i HD, som vi varmt rekommenderar.

 

Michael är nu en vuxen karl med egna barn och bor kvar i sina föräldrars hem på Körsbärsvägen. Det är 50-tal och depressionen ligger som en tät dimma över Londons gråa gator och torg. Folkets kassor ekar tomma och Michael håller på att mista familjens hus till banken såvida inte han och barnen Anabel, John och Georgie lyckas hosta upp ordentligt med stålar inom fem dagar.

Barnen tvingas att växa upp snabbt och går nästan miste om sin barndoms skimmer. Tills en dag då familjen får sig ett kärt och efterlängtat återbesök av en viss hattbärande barnflicka…

Hunter Killer (Action)

Michael Nyqvist i Hunter Killer. Helt klart sevärd bland nya filmer.
Michael Nyqvist och Gerard Butler i "Hunter Killer". Foto: Lionsgate.

Michael Nyqvist stjäl showen i sin näst sista filmroll efter att han tragiskt gick bort i juni 2017. Här spelar han rollen som en rysk kommendör på ett väldigt rörande sätt i en film som i övrigt är väldigt "macho".

Efter att en av USA:s ubåtar mystiskt torpederats ute i ryskt vatten, skickas amerikanske kapten Joe Glass (Gerard Butler) tillsammans med en besättning för att undersöka saken. Parallellt med deras undervattensfärd får vi följa en annan grupp av amerikanska militärer som på land nästlar sig in bakom ryska fiendelinjer. Båda uppdragen övervakas från ett gigantiskt kontrollrum, där skådisar som Gary Oldman och Linda Cardellini spelar.

Och visst är det fint att få se Michael Nyqvist spela med så pass stora skådespelare. Gary Oldman är en given tittarfavorit och Linda Cardellini har vid flera tillfällen under åren bevisat att hon förtjänar bra mycket mer uppmärksamhet.

Skalvet (Thriller)

Poster till Skalvet. En av alla nya filmer i HD att se.
Foto: Magnolia Pictures. En av Norges nya filmer i HD som bjuder på storslagna naturkatastrofer.

"Skalvet" är en av Norges största filmsatsningar hittills, och den har mottagits väl av de internationella kritikerna som hyllar den. Filmen beskrivs bland annat som "dynamisk" och som "ett slag i ansiktet".

År 1904 skakades Oslo av en jordbävning som mätte 5.4 på Richterskalan. Ingen dödades men förödelsen var omfattande. Nu väntas en ännu större jordbävning – hur ska människorna och staden klara sig? Förbered dig mentalt för ett intensivt och gastkramande äventyr i sann thrilleranda.

Om du är en sucker för storslagna katastroffilmer så är Skalvet ett utmärkt val. Här finns det en hel del spänning och specialeffekter på Hollywood-nivå.

Nya filmer på C More

Darkest Hour (Drama)

Winston Churchill röker en cigarr i Darkest Hour. En av alla nya filmer i HD.
Foto: Universal Pictures. Med sitt fantastiska foto är "Darkest Hour" en välgjord skildring av kriget.

"Darkest Hour" berättar historien om när Winston Churchill klev in som Englands premiärminister under Andra världskriget och måste tackla hur landet ska gå tillväga med det stora hotet, Nazityskland.

Gary Oldman briljerar som Winston Churchill och bär filmen på sina axlar. Eftersom vi följer det politiska spelet bakom krigets kuliss, och inte soldaterna ute på fältet, behövs det någon som ger berättelsen dynamik.

Joe Wright och Anthony McCarten berättar inte historien tillräckligt levande för att den ska kunna stå på egna ben; berättelsen behöver en stjärnprestation i Churchill-tolkningen. Lyckligtvis prickar de helt rätt med sitt val av Oldman i huvudrollen, som rättvist vann en Oscar för sin prestation.

Detta är alltså den andra Gary Oldman-filmen på vår lista. Vi är övertygade om att han kommer att få ha fler platser under årens gång. Inte minst sett till alla de fantastiska nyafilmer han ser ut att ha i pipelinen. På hans IMDb-sida ser vi exempelvis kommande titlar som: The Courier, Kvinnan i fönstret, Dreamland och The Laundromat.

I The Courier spelar han courier som upptäcker att ett av paketen han fraktar innehåller en bomb och Kvinnan i fönstret är en väldigt omskriven thriller där vi också ser lysande Amy Adams i en av de ledande rollerna.

Närmast till hands är dock The Laundromat som inom kort dyker upp bland Netflixs alla nya filmer i HD.

Geostorm (Thriller)

Foto: Warner Bros.

"Geostorm" skildrar en framtid med extrema väderförhållanden där människorna bygger stora satelliter sammanlänkade i ett nät som täcker hela jorden. Men när systemet kollapsar får det förödande konsekvenser för Jorden. 

Premissen och grunden i Geostorm är intressant och framför allt aktuell. Med en nuvarande amerikansk president som avvisar global uppvärmning som ”extremt väder”, och en rådande debatt kring klimatförändringar och människans påverkan, ligger temat helt rätt i tiden. Den stora frågan är så klart: kan vi människor med teknologi tygla vädret och rädda en eventuell katastrofal framtid? Ja, vad säger du?

Om du har svårt att välja mellan Geostorm eller vår andra katastroffilm på listan, Skalvet, så måste vi såklart göra ett slag för våra grannar i väst och rekommendera den Skalvet. Men, egentligen, när allt kommer omkring, varför inte köra en riktig "katastrof-kväll" och se båda?

Gringo (Komedi)

David Oyelowo och Charlize Theron i Gringo. En av alla nya filmer HD.
David Oyelowo och Charlize Theron i Gringo. Foto: Amazon Studios.

Amerikansk kriminalkomedi om helt vanlige Harry, som är på jobbresa i Mexiko för sitt amerikanska läkemedelsföretag. Men han råkar i stora bekymmer när han blir både kidnappad av en drogkartell och inblandad i en rad trassligheter, som kretsar kring arbetsgivarens ljusskygga affärer.

Gringo är en underhållande gangsterkomedi med en gedigen skådespelarlista. Hvudrollerna utgörs av inga mindre än David Oyelowo (Selma), Charlize Theron, Joel Edgerton, Amanda Seyfried och Thandie Newton. För den som scrollar runt bland alla nya filmer och inte kan bestämma sig, är detta ett utmärkt wild card att ta till!

Dessa är några av våra tips på ett gäng nya filmer i HD, som du bör passa på att se. Läs vidare hos oss för att få fler tips!