Nya filmer att streama – Gratis filmtips

Nya filmer att streama – Gratis filmtips

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Lista
10 oktober 2019
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Lista
10 oktober 2019

Söker du nya filmer att streama?

Nu kavlar vi upp ärmarna på allvar när filmtopp listar det bästa av alla nya filmer hos de största streamingtjänsterna. Samtliga streamingtips uppdateras löpande så håll dig uppdaterad hos oss!

The Irishman av Martin Scorsese – stor bland nya filmer i hd
Foto: Netflix. l Pacino och Robert de Niro i The Irishman som är en av de nya filmer som fått bäst recensioner.

Ja, det råder väl inget som helst tvivel om att streaming är vägen för framtidens filmer att gå. Inte minst nu när flera av oss har fantastiska bild- och ljudsystem, som till och med kan få till den där härliga biokänslan.

Detta har även filmbolagen förstått och nya streamingtjänster tycks dyka upp på löpande band. Snart släpps Disney+ och Apple TV+ är redan ute på marknaden. Därtill har vi Warner Bros. och HBO:s samarbete med HBO Max, som lanseras nästa år. Ja, till och med Walmart ska lansera en egen streamingtjänst.

Även om vi som filmälskare så klart välkomnar det stora utbudet med nya filmer med öppna armar, går det inte komma ifrån problematiken kring att det blir allt svårare och svårare att snabbt hitta vilken ny film man vill se.

Eftersom vi tar avstånd från illegala streamingtjänster, kommer här inte finnas tips på tjänster som Nyafilmer eller Dreamfilm.

Nyheter på Netflix

The Platform (Thriller, Science Fiction)

The Platform på Netflix.
Foto: Netflix.

The Platform (på svenska "Hålet") utspelar sig ett extremt fängelse där fångarna är fast i en bottenlös mardröm. Varje dag har de blott två minuter på sig att ta sig ner i ett hål och hämta mat – en process som är lättare sagd än gjord att genomföra. Snart förvandlar den ständiga hungern detta djävulsställe till ett kannibalistiskt dårhus. 

Netflix nya thriller The Platform har lockat till sig stor uppmärksamhet världen över. Den är spännande, brutal och "ingenting för den kräsmagade", som Filmtopps skribent Daniel Turfors skriver i sin recension. Är du skräckfantast och ännu inte sett filmen har du här något riktigt starkt att berusa dig på. 

The Two Popes (Drama)

Jonathan Pryce i "The Two Popes".
Foto: Netflix.

Fernando Meirelles film är både humoristisk och – förstås – en fröjd för ögat då den tacksamt skildrar Vatikanens vackra trädgårdar, rum och religiöst smyckade väggar. Samtidigt varvas allting med pizzatugg, Beatles- och fotbollsnack.

Särskilt mänskliga känns Anthony Hopkins och Jonathan Pryces rollkaraktärer när filmens andra halva kickat igång genom en oväntad käftsmäll. En käftsmäll som leder till känslomässiga tillbakablickar och kartlägger ett väldigt helt och väldigt omvälvande liv. Både Pryce och Hopkins fick välförtjänta Oscarsnomineringar för sina fängslande insatser. 

Uncut Gems (Drama, Thriller)

Uncut Gems, Adam Sandler.
Uncut Gems, Adam Sandler. Foto: Netflix.

Med Uncut Gems har bröderna Safdie gjort en alldeles unik film om en gambler, som målar in sig själv i ett hörn när han desperat försöker få till den stora vinsten. 

Adam Sandler har alltid haft en stor talang – även om han inte alltid förvaltat den. Emellanåt motbevisar han sina kritiker, som vi sett honom göra i bland annat Reign Over Me, Punch-Drunk Love och Funny People. Men här gör han det mer än någonsin. Det finns nog ingen som hade kunnat kopiera hans prestation som Howard i Uncut Gems

Utöver Sandlers skådespeleri är även regin och ljudarbetet underbart. Det är Paul Thomas Andersonskt med svepande kameraåkningar och stressig dialog från alla hål, samtidigt som det finns en egen känsla över färgerna och musiken som används. 

Shazam! (Action, Fantasy)

Poster på filmen "Shazam!".
Foto: Warner Bros.

Den svenske regissören David F. Sandberg började med indieskräck och har nu tagit ett stort kliv in på Hollywoods blockbusterscen. Shazam! är en av 2010:s bättre superhjältefilmer och den tillhör inte något av de stora universumen i form av Marvel och DC

Här träffar en grabb i jakten på sin försvinna mamma en superhjälte, som han kan ta fram genom att ropa "Shazam!". Under deras sökande får de en ökänd och mycket farlig fiende emot dem. Varm och stundtals gripande, samtidigt som actionscenerna greppar tag om en. 

Nya filmer på HBO

Silver Linings Playbook (Drama, Komedi)

Silver linings playbook
Foto: Roadshow Films.

Efter att ha kommit ut från mentalsjukhuset flyttar den aggressivt laddade läraren Pat Solimano hem till sina föräldrar. Han gör nu allt i sin makt för att bättra sig och vinna tillbaka sitt ex, men det hela blir svårare när han bekantar sig med tjejen Tiffany, som också har inre demoner. 

Silver Linings Playbook är den bästa kaotiska familjeskildringen sedan Little Miss Sunshine. Karaktärerna bär alla på brister som gör dem underbara och ensemblen gör fantastiska prestationer. Jennifer LawrenceBradley CooperJacki Weaver och Robert De Niro blev alla Oscarsnominerade, där Lawrence till och med vann för rollen som Tiffany. Ett måste att se. 

Deadwood: The Movie (Western)

"Deadwood - the movie" (2019). Ett tips på nyafilmer.
"Deadwood – The movie" (2019). Foto: HBO Nordic.

"Deadwood " är tillbaka på HBO – nu som långfilm. Välbekanta karaktärer återförenas i en ny tidsperiod, där deras en gång laglösa bosättning har vuxit till en stad på tröskeln till statsstatus och modernisering – på gott och ont.

Detta är ett nästintill perfekt avslut på "Deadwood". Vissa karaktärer hade jag velat se lite mer av, men på det stora hela är jag väldigt nöjd. Denna TV-film lyckas med konststycket att både återskapa atmosfären från den gamla serien och förnya konceptet, då det faktiskt känns som att karaktärerna har känt varandra i tio år nu och att staden har blivit mer inbodd.

Av den anledningen kan jag varmt rekommendera alla Deadwood-älskare (och för den delen alla westernälskare) att välja denna film, när man zappar bland alla nyafilmer att se.

Like. Share. Follow. (Thriller)

Bild från "Like. Share. Follow."
Foto: HBO.

I den här moderna stalker-thrillern följer vi en framgångsrik influencer på Youtube som träffar en tjej han börjar dejta. Men det han inte vet är att hon följer hans kanal och är besatt av honom. Snart kommer han att ställa sig frågan ifall hans val att öppna upp sig om sina känslor för allmänheten verkligen var en bra sak. 

Den som ser på Like. Share. Follow. med spända kritiska ögon kommer säkerligen hitta lite att klaga på, som vissa val karaktärerna gör. Men för den som stänger av sådant och bara vill slappa till en spännande film med ett bra upplägg, så är den en av de bättre titlarna på HBO. 

Nyafilmer på Viaplay

James Bond-samlingen

Daniel Craig på poster för "Spectre".
Foto: Metro-Goldwyn-Mayer.

Nyligen nåddes vi av den tråkiga nyheten att premiären av No Time To Die flyttas fram till i november. Istället får vi ägna oss åt Viaplays maffiga Bondsamling med alla filmer i serien. Du hittar dem här

I den senaste filmen vi kan se idag, har James Bond (Daniel Craig) kommit det enorma kriminella nätverket SPECTRE på spåren. En organisation som bland annat kontrollerar trafficking och stora delar av världspolitiken. SPECTRE:s nya vision är att ha full kontroll över världens underrättelsetjänster, en vision de redan har börjat förverkliga.

Även om Spectre är för lång för sitt eget bästa och logiska genvägar tas om och om och om igen, så finns här några guldklimpar. Léa Seydeux gör en av filmseriens bästa Bondbrudar, Madeleine Swann. Hon är förförande, tuff och självständig och lyckas dessutom med konststycket att hålla Bond i kort koppel. Hon är filmens stora behållning, men jag gillar också hur regissören Sam Mendes lekfullt använder sig av de andra Bondfilmerna från Craig-eran och faktiskt skapar en människa av Bond.

Avengers: Endgame (Action, Äventyr)

Avengers: Endgame
Foto: Marvel.

En av tidernas mest sedda biofilmer finns nu tillgänglig på ViaplayAvengers: Endgame handlar om gruppen superhjältars försök att åtgärda den massförstöring antagonisten Thanos lämnade efter sig i föregångaren Infinity War

Vad gäller nya filmer under 2010-talet har hajpen aldrig varit större än den inför premiären av Endgame. Många superhjältefans är enade om att filmen lever upp till sina förväntningar. För den utomstående är det kanske svårt att känna storheten i filmen, men oavsett är den åtminstone underhållande. För vem som helst. 

Booksmart (Komedi)

Booksmart.
Foto: Annapurna Pictures.

Booksmart kallas för nya Supersugen, och rättmätigt så. Filmen är en hysterisk ungdomskomedi som centrerar kring gymnasiets sista skolfest. Vi följer två tjejer, som inser att de inte tagit vara på den roliga sidan av skolan och bestämmer sig därför att gå all in på kvällens party. Men när oförutsägbara hinder dyker upp i deras väg riskerar kvällen de ser framför sig som perfekt förvandlas till något helt annat. 

Booksmart är rolig, fräck, välspelad och modern. Olivia Wilde har mäktat med en enastående regidebut som låter tonårstjejer vara minst lika grisiga som vi tenderar att se det motsatta könet i den här sortens filmer. 

John Wick: Chapter 3 – Parabellum (Action)

stillbild ur John Wick 3 med Keanu Reeves.
Foto: Lionsgate. 

I den tredje filmen är vår titelkaraktär ute på hal is, detta efter att ha mördat en nyckelmedlem i en internationell organisation för lönnmördare. Han har nu en hög prislapp på sitt huvud och är jagad av prisjägare från alla möjliga håll och kanter. Lyckas han dra en kanin ur hatten även den här gången? 

Det blir högst våldsamt och adrenalinstinnt i den tredje delen av filmserien om John Wick med allas vår älskling Keanu Reeves. När det kommer till nya filmer att streama i actiongenren tenderar vi att se en del blanka skott – men John Wick: Chapter 3 är en minst sagt värdig uppföljare och tillhör utan tvekan de bästa actionfilmerna på senare tid. 

The Shape of Water (Drama, Romantik)

Bild från "The Shape of Water" – en av bättre nyafilmer som finns att se.
Foto: Fox Searchlight Pictures.

Den tunga Oscarsvinnaren The Shape of Water finns nu att se på Viaplay. Filmen handlar om en stum kvinna som arbetar som städerska på ett topphemligt forskningscenter på 60-talet. Där stöter hon en dag på en varelse som är ett försöksobjekt. När deras relation växer och de får känslor för varandra tvingas de konfrontera det faktum att deras kärlek är strikt förbjuden. 

Guillermo del Toro vann två Oscars för The Shape of Water, för Bästa film och regi. Sammanlagt vann den fyra stycken och nominerad till ytterligare nio stycken. En fängslande och visuellt läcker story om utanförskap. Få nya filmer i HD är lika sevärda. 

Nya filmer på C More

Dumplin' (Komedi)

stillbild ur Dumplin
Foto: Netflix.

I Dumplin' bestämmer sig Willowdean, som lever i en liten stad i Texas, för att delta i sin mammas skönhetstävling. Sett till hennes kroppsstorlek lockar hennes medverkan stor uppmärksamhet och får flera på hennes skola att vilja göra samma sak, vilket revolutionerar tävlingens uråldriga format. 

Den här charmiga komedin är en Netflix-produktion men som av någon anledning inte landat på tjänstens svenska sida. Lyckligtvis finner vi den istället på C More! För nog är den allt sevärd, framförallt tack vare en störtskön Jennifer Aniston i kanonform. Den har också någonting så lyxigt som en originallåt skriven och framförd av ingen mindre än Dolly Parton. Och det var just bästa Originallåt som gav filmen en Golden Globe-nominering. 

Ready Player One (Fantasy, Action)

Bild från "Ready Player One". En av de bästa nya filmer på C More.
Foto: Warner Bros.

Ready Player One följer vi en utsatt ung man som kastar sig in i ett virtuellt reality-spel för att hitta ett påskägg som spelets bortgångne skapare planterat där. Den som hittar föremålet belönas med ett pris, som i det här fallet kan ge honom och hans familj den trygghet de saknar. 

Steven Spielbergs senaste film är en stark visuell upplevelse för den som älskar CGI. Det är fartfyllt och underhållande, men samtidigt spännande i en värld där ingen går att lita på. 

Cold Pursuit (Action)

Bild från Cold Pursuit, en av lysande nyafilmer i HD.
Foto: Lionsgate.

I ett snöigt bysamhälle blir den hederlige fadern Nels utsedd till årets medborgare. Men det kommer det att bli ändring på. När han får höra nyheten att hans son blivit mördad, gör han allt i sin makt för att hitta personerna som gjorde det. 

Cold Pursuit är hårdkokt, samtidigt som den har hjärta. Är sorglig samtidigt som den är rolig. Kort och gott en av Liam Neesons bättre actionfilmer. Och det har ju blivit en del de senaste femton åren. 

Britt-Marie var här (Drama, Komedi)

Poster till "Britt-Marie var har.
Foto: SF Studios.

Efter att ha upptäckt sin makes otrohet, väljer den tråkiga tanten Britt-Marie att göra saker och ting annorlunda. Detta leder till att hon tar risker, från att träffa en ny kärlek till att coacha det lokala fotbollslaget. 

Tuva Novotny står för regin bakom den svenska storsatsningen Britt-Marie var här som bygger på en bokförlaga av Fredrik Backman. I huvudrollen ser vi Pernilla August som blev nominerade till en Guldbagge för sin prestation. En film som fungerar för hela familjen. 

Här fick du lite tips på nya filmer, hoppas att du gillar dem! Listan uppdateras med jämna mellanrum för att ge dig de bästa nyheterna hos de streamingtjänster vi använder mest i Sverige.