HBO Nordic – Här är alla tipsen på filmer & serier!

HBO Nordic – Här är alla tipsen på filmer & serier!

  • HBO
Filmtopp | Lista
31 december 2017
Filmtopp | Lista
31 december 2017

Välkommen till Filmtopps lista över de bästa filmerna och serierna på HBO Nordic!

Här ger vi en överblick över streamingtjänsten HBO Nordics utbud och ger dig filmtips och seriertips, som finns att se i deras katalog.

Om tjänsten:

HBO Nordic är en streamingtjänst som både distribuerar eget material men också andra aktörers. Under åren har de gett oss självklara klassiker som: OZ, Sopranos, Six Feet Under, Sex and the City och The Wire, men också smalare och mer kultiga titlar som: Flight of the Concords och Treme. 

Kort och gott kan man säga att inget bolag har varit lika viktigt som HBO när det kommer till den höga status serierformatet har fått de senaste åren. Det var de, som med sina exemplariska och revolutionerande produktioner under framförallt 90-talet och 2000-talet, förändrade hela filmvärlden.

Med det sagt, ska man inte på något sätt förringa att de fortfarande producerar material i världsklass. Längre ner i artikeln kommer du att kunna läsa om nya bra HBO serier, som nu finns tillgängliga att streama. Men de pumpar inte ut material på samma sätt som Netflix. Man kan väl säga att de jobbar mer kvalitativt (utan att på något vis se ner på Netflix, som står för några av de senaste årens bästa TV).

Så, rulla igång ditt HBO Nordic, luta dig tillbaka i soffan och scrolla igenom våra serietips och filmtips!

Innehållsförteckning:

Bästa filmerna på HBO Nordic
Nya titlar hos HBO i mars
Bästa serierna 2019

Populära HBO-tiltlar

Här nedan kan du se ett axplock av de titlar som är populära hos HBO Nordic just nu. Flera av dessa är säkert namn som du redan är bekantad med, såsom Game of Thrones eller Westworld, men här finns också några dolda diamanter. En fantastiskt bra serie är exempelvis The Leftovers, som tyvärr inte riktigt har fått den megaspridning som den förtjänar.

Det finns många bra serier

I dagsläget producerar HBO hyllade serier som: Veep, Game of Thrones, Westworld, The Deuce, Silicon Valley och Animals. Samtidigt som det är ett nöje kan det ibland kännas övermäktigt att tackla en så pass rik och mäktig katalog. Av den anledningen tänkte vi hjälpta dig och lyfta fram bra serier på HBO Nordic.

Eftersom HBO idag är en av världens största producenter av högkvalitativa serier får vi dela upp det i följande avdelningar: Nya serier och klassiska serier.

Nya bra serietips på HBO Nordic:

Även om tempot inte är lika skyhögt som hos Netflix, är HBO Nordic en av de absolut främsta och mest produktiva serieutvecklarna i världen. De har en hög kvalitativ lägsta nivå och här i Sverige kan man se hela bolagets katalog på streamingtjänsten HBO Nordic, vilket alltså är HBO:s skandinaviska streamingtjänst, som innefattar merparten av bolagets titlar.

Bland de nya bra serierna ser vi exempelvis spännande titlar som Knightfall, Sharp Objects, Smilf och Roswell, New Mexico. Låt oss titta närmare på detta.

Rosewell, New Mexico

Roswell, New Mexico är en nyinspelning av serien Rosewell, som gick mellan 1999-2002. Här är karaktärerna äldre, men iIngredienserna är dock detsamma. Här får vi följa Liz (Jeanine Mason) återvänder till sin hemstad, Roswell i New Mexico, efter tio år. Hon återförenas snart med Max, som kunde ha blivit hennes stora kärlek. När hon plötsligt blir skjuten räddar Max henne genom att använda sin läkande kraft. Han är nämligen en utomjording med speciella förmågor. Denna händelse är startskottet för en händelseutveckling där skumma militära operationer, kärlek och utomjordingar är ingredienserna.

True Detective (säsong 3)

Den första säsongen av True Detective blev en enorm framgång när den släpptes, som nästan vände upp och ner på hela serievärlden. I den första säsongen fick vi se Woody Harrelson och Matthew McConaughey ta sig en en urläcker mordgåta. Den andra säsgonen, där huvudrollerna spelades av Rachel McAdams och Vince Vaughn, lyckades inte riktigt leva upp till föregångaren utan utdömdes av många som en stor besvikelse. Den tredje säsongen däremot. Å herre gud vad bra den är!

Den tredje säsongens fall handlar om försvinnandet av två barn. Vi får följa barnens, deras föräldrars och utredarnas öde i tre olika tidslinjer. Den första utspelar sig i direkt anslutning till barnens försvinnande 1980, den andra ungefär tio år därefter och den tredje 2015, hela 35 år efter barnen först försvann. Detta är helt klart bland det bästa du kan se i serieväg just nu.

För den som är sugen på att ge sig in i en perfekt deckare är True Detective säsong 3 ett lysande serietips. Du behöver inte ha sett de andra säsongerna innan heller – även om vi rekommenderar dem!

Filmtips på HBO Nordic:

HBO är tveklöst främst associerat med kvalitetsserier, men har också arbetat med film. Den senaste tiden har bolaget även börjat producera så kallade "originalfilmer" för sin streamingtjänst. Här kan vi exempelvis se Brexit, The Wizard of Lies och The Immortal Life of Henrietta Lacks. 

HBO Nordics filmutbud kan väl beskrivas som medelstort, och det är uppenbart att det främst är serierna som ligger i fokus. Den som letar efter bra filmerh är ska inte förvänta sig några nya blockbusters, men här finns mindre pärlor och en och annan klassiker att avnjuta. Dessutom är vissa av deras egenproducerade filmer riktigt bra.

Brexit (originalfilm)

Brexit är en ny originalfilm av HBO och ett vasst filmtips för den som är sugen på att sätta sig in i den stora Brexit-frågan. Filmen handlar om kampanjen bakom Brexit, hur en liten grupp människor lyckades vinna valet i en fråga som långt innan omröstningen påbörjades dömdes som omöjlig att vinna. I huvudrollen som Dominic Cummings, geniet bakom kampanjen, ser vi Benedict Cumberbatch, som ännu en gång levererar en träffsäker roll.

Det är fascinerade att följa med i historien, som baseras på intervjuer och sanna händelser. Inte minst eftersom vinnarlaget, med Dominic i spetsen, inte riktigt verkar bry sig om effekterna Brexit kommer att ha. Det enda de bryr sig om tycks vara att göra ett avtryck med en att vinna en seger ingen trodde de skulle kunna göra.

Om du inte har sett Brexit är det ett perfekt filmtips till filmkvällen.

Wizard of Lies (originalfilm)

Filmen handlar om Bernie Madoff (Robert De Niro), som var en pionjär inom den amerikanska finansvärlden. De allra flesta som kände till honom, såg upp till honom. Snart skulle det visa sig att hela hans livsverk vara en total bluff. Han lurade sina klienter på 65 miljarder dollar och svek sin bror, sina två söner och sin fru genom att hålla det hemligt.

Robert De Niro har inte haft några superroller att spela på ett bra tag, men här får han äntligen chansen att visa att han fortfarande kan. Dessutom är Michelle Pfeiffer bra som Bernies fru Ruth och vi får  även se Hank Azaria (som gör rösten till bl.a. Moe i The Simpsons) spela en riktig douchebag. Ett spännade och underhållande filmtips med skickliga skådespelare.

Jane Fonda in Five Acts (originalfilm)

I dokumentären ”Jane Fonda in Five Acts bjuds vi på en djupdykning i Jane Fondas karriär och privatliv där allt från hennes frostiga familjerelationer, politiska aktivism samt hur hon blev en fitnessikon avhandlas. Vi får se hur den nu 78-åriga Jane Fonda ser tillbaka på sitt liv med vördnad och en moderlig värme som gör att åskådaren faktiskt förstår hur hon resonerade.

Att pendla från intergalaktisk nakenfest i Barbarella (1968) till att befinna sig bakom fiendens linje i Vietnam-kriget krävs ett par ordentliga U-svängar i hjärnans motorväg, och det är i denna ombytlighet Fondas charm ligger. Hon ryggar inte tillbaka och intervjuerna känns avskalade och naket ärliga.

Detta var alltså några av våra filmtips och serietips i HBO Nordic. Här hittar du en komplett lista över de bästa filmerna på HBO Nordic.