Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Födelsedagsextra – Florence Pughs 7 bästa filmer

Födelsedagsextra – Florence Pughs 7 bästa filmer

Filmtopp
Filmtopp | Lista
03 januari 2023
Filmtopp
Filmtopp | Lista
03 januari 2023

Stjärnskottets mest sevärda filmer

På bara några få år har stjärnskottet Florence Pugh hunnit med att medverka i flertalet rosade och imponerande filmproduktioner. I samband med skådespelarens födelsedag uppmärksammar vi några av hennes allra bästa filmer.

Ytterst få skådespelare har gjort samma raketresa inom Hollywood som den i dag 27-åriga Florence Pugh. Hon fick sitt stora genombrott så sent som 2019 och i dag är hon ett av filmindustrins mest spännande namn.

Under tiden som vi fortsätter att imponeras av att hon (välförtjänt) nyper åt sig storroll efter storroll, passar vi på att blicka tillbaka för att minnas några av hennes hittills bästa filmer.

Florence Pughs 7 bästa filmer

Florence Pugh i Lady M
Foto: Nonstop Entertainment.

Lady M (2016)

Handling: Lady Macbeth, en ung kvinna i 1800-talets England, säljs av sin far till en rik medelålders man för att bli dennes fru. Fast i ett kärlekslöst äktenskap, helt isolerad från vänner och familj, kämpar hon för att finna minsta lycka i tillvaron. När hon inleder en affär med en av sin mans anställda flammar livsgnistan upp till en okontrollerbar låga.

Redan 2016 visade Florence Pugh att hon hade vad som krävdes, och blickar man tillbaka på hennes insats i huvudrollen som Lady Macbeth är det inte förvånande att hon blivit en så stor stjärna som hon nu är.

Florence Pugh i Fighting with My Family
Foto: SF Studios.

Fighting with My Family (2019)

Handling: En före detta brottare och hans familj försörjer sig på att uppträda på små ställen runt om i landet, medan hans barn drömmer om att vara med i World Wrestling Entertainment.

De flesta kan nog vara överens om att det här inte är Pughs allra bästa film, men hon imponerar även här och med tanke på att hon mestadels visat upp sig i dramafilmer de senaste åren är det uppfriskande att se hur väl hon hanterar komedi.

Florence Pugh i Midsommar
Foto: Nordisk Film.

Midsommar (2019)

Handling: En ung amerikansk kvinna följer motvilligt med sin pojkvän till en avlägsen liten by i Sverige för ett traditionellt midsommarfirande, men det blir något helt annat än de någonsin kunnat vänta sig.

Midsommar blev Florence Pughs stora genombrott och det är inte svårt att förstå varför. Om något är det svårt att förstå hur det inte kunde komma tidigare.

Florence Pugh i Unga kvinnor
Foto: SF Studios.

Unga kvinnor (2019)

Handling: De fyra systrarna March, Jo, Meg, Amy och Beth, växer upp i mitten av 1800-talet i ett amerikanska samhället som domineras av stela könsroller. Ju äldre de blir, desto mer inser de vilka hinder som står i vägen för dem att hävda sig som kvinnor. Samtidigt får det dem också att inse hur olika de trots allt är.

Trots att hon inte har huvudrollen och trots att hon har en handfull talangfulla skådespelare omkring sig i filmen, så lyckas Pugh fullständigt stjäla showen med en imponerande och trollbindande monolog.

Scarlett Johansson och Florence Pugh i Black Widow
Scarlett Johanson och Florence Pugh i Black Widow. Foto: Walt Disney Studios.

Black Widow (2021)

Handling: Natasha Romanoff, mer känd som Black Widow, är Avengers mest dödliga superspion någonsin – men nu hinner hennes förflutna slutligen ikapp henne.

Efter att ha glänst ordentligt i en handfull dramaproduktioner visar Pugh i Black Widow att hon även trivs som fisken i vattnet inom actiongenren.

Florence Pugh i The Wonder (2022)
Foto: Netflix.

Miraklet (2022)

Handling: År 1862 reser en sörjande sjuksköterska från England till en avlägsen irländsk by för att undersöka miraklet med en ung flicka som påstås kunna leva utan mat.

Miraklet (The Wonder) på Netflix har fått ett varmt mottagande av kritiker och det beror till stor del på Florence Pughs imponerande insats i huvudrollen, och hur hon bär filmen på sina axlar.

Don't Worry Darling
Foto: Warner Bros.

Don't Worry Darling (2022)

Handling: Alice och Jack bor i det idylliska samhället Victory, en experimentell företagsstad för de män som jobbar med det topphemliga Victory-projektet och deras familjer. Livet är till synes perfekt, men när sprickor i den idylliska tillvaron börjar dyka upp och avslöjar glimtar av något hotfullt bakom den attraktiva fasaden, kan Alice inte göra annat än att ifrågasätta vad de faktiskt gör i Victory.

Don't Worry Darling är ytterligare en film där Pugh har extremt mycket stjärnglans omkring sig i sina motskådespelare, men ändå lyckas sticka ut ur mängden.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL