Nyårsfilmer att streama - vi har tipsen

Nyårsfilmer att streama - vi har tipsen

Sofie Landgren
30 december 2022 kl. 18:12

Är du sjuk hemma under nyår? Här är filmtipsen för dig

Tillhör du den gruppen som håller sig hemma nu under nyårshelgen? Här är filmtipsen för dig att streama under täcket.

Bästa tipsen för nyårshelgen

grevinnan och betjänten filmen på nyårsafton kl. 19.45 på SVT1
Foto: SVT.

Grevinnan och betjänten (1963)

För många är det tradition att slå på Tv:n under nyårsafton varje år för att avnjuta den gamla klassikern Grevinnan och betjänten. Huvudpersonerna minns svunna tider, nu uppträder betjänten som den gamla damens uppvaktande kavaljerer, samtidigt som han serverar middagen. Det blir många skålar och han blir allt rundare under fötterna.

Du ser filmen på nyårsafton kl. 19.45 på SVT1.

Tack för senast Viaplay film
Foto: Viaplay.

Tack för senast (2022)

En romantisk komedi om ett kompisgäng där sjuksköterskan Klara står i centrum. Hon är den ständiga singeln som längtar efter den stora kärleken. Frågan är bara om det perfekta förhållandet finns, eller om det är en myt? Filmen är inspirerad av 90-talets populära romcoms, och berättas genom nio kapitel som alla utspelar sig vid olika fester och högtider.

Tack för senast finns att streama på Viaplay!

En oväntad vänskap film
Foto: Gaumont.

En oväntad vänskap (2011)

Det här är den omåttligt populära franska, verklighetsbaserade historien från 2011 om två män som aldrig skulle ha träffats. En aristokrat som blivit förlamad efter en skärmflygningsolycka, Philippe, anställer Driss, en ung man från ghettot. När deras vägar möts förändras allt för de båda.

Här kan du se var En oväntad vänskap finns att streama!

ivanhoe film nyår
Foto:  Sony Pictures.

Ivanhoe (1982) - Nyårsklassikern

Ytterligare en tradition i många hem är att Ivanhoe dyker upp under nyårshelgen. Filmen handlar om korsfararen, riddaren Ivanhoe som återvänder till England från fångenskap. Efter honom kommer kung Rikard, och händelserna handlar om hur Ivanhoe hjälper Rikard att ta tillbaka makten som hans bror prins Johan försökt tillskansa sig.

Här kan du se var Ivanhoe finns att streama!

snowroller sällskapsresan film Stig Helmer
Foto: SF Studios.

Sällskapsresan II - Snowroller (1985)

Om du inte har sett när Stig-Helmer åker på ännu en semester med sin norska vän Ole i mellandagarna så är det god tid för det nu. Denna gång är det på en skidresa till alperna. Stig-Helmer har naturligtvis aldrig åkt utför men han anmäler sig till en skidskola. Och tillsammans lyckas de charma två kvinnor som också är på semester.

Här kan du se var Sällskapsresan II finns att streama!

Adam och Eva film
Foto: SF Studios.

Adam & Eva (1997)

Nästa tips är klassikern Adam & Eva från 1997. Efter fyra år är det inte lika lätt att hålla den romantiska gnistan vid liv. Adam och Eva har helt olika idéer om hur de ska förnya sitt förhållande. När Adam visar sig mena att "förnya förhållandet" betyder att vara otrogen blir det hela mer invecklat än Adam och Eva tänkt sig.

Här kan du se var Adam & Eva finns att streama!

Holidate film netflix
Foto: Netflix.

Holidate (2020)

Kärlekskomedin där två främlingar som tröttnat på singellivet under högtider väljer att vara varandras dejt under storhelger, men arrangemanget hotas snart av äkta känslor.

Holidate finns att streama på Netflix!

Sömnlös i Seattle
Foto: TriStar Pictures.

Sömnlös i Seattle (1993)

Romantiska komedi om två personer som dras tillsammans utav ödet. Tom Hanks spelar Sam Baldwin, en änkling som tack vare sin son blir en återkommande gäst i ett radio program. Han är en given succé med flera tusen kvinnliga lyssnare, som fyller hans hus i Seattle med romantiska brev. Samtidigt blir författarinnan Annie Read inspirerad utav Sams historia och hon blir övertygad om att ödet vill att dom ska träffas. Det är bara ett par problem, Annie är förlovad med någon annan.

Här kan du se var Sömnlös i Seattle finns att streama!

När Harry träffade Sally
Foto: Castle Rock

När Harry träffade Sally… (1989)

Den ultimata romantiska komedin enligt många, men också en av de bästa "nyårsfilmerna" – åtminstone om vi ser till den fantastiska nyårsscenen vi aldrig glömmer. Med Billy Crystal och Meg Ryan i högform och med underbara Carrie Fischer och Bruno Kirby i birollerna bjuds det på vassa skämt och en hel del mysiga stunder. Fantastisk film som tåls att ses om och om och om igen!

Här kan du se var När Harry träffade Sally… finns att streama!

Mer att läsa:

NÄSTA ARTIKEL