Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Payback

5 filmer om hämnd

Dennis Johansson | Lista
18 oktober 2016
Dennis Johansson | Lista
18 oktober 2016

Är hämndfilmer något för dig?

Man ska aldrig önska illa om någon sägs det, men ibland är det svårt att hålla sig från att heja på den gode som ska straffa den onde. Alla kanske behöver en bra hämndfilm då och då för att få ut sin aggression och ilska, som i det här fallet blir på de onda skurkarna i filmerna. Så varför inte ge någon av dessa filmerna en chans när du har en dålig dag?

Kill Bill 1 & 2

kill-bill
Foto: Columbia TriStar Films

Gravida "The Bride" (Uma Thurman) blir skjuten i huvudet men överlever mirakulöst. Hon vaknar sedan upp på ett sjukhus fyra år senare fast besluten att hämnas.

Léon

Leon
Foto: Buena Vista International

När Mathildas (Natalie Portman) familj blir brutalt mördade söker hon hjälp hos sin tillbakadragne granne Léon (Jean Reno). En yrkesmördare som snart kommer att lära henne grunderna i hans arbete.

The Revenant

Bild på Leonardo DiCaprio i "The Revenant"
Foto: Twentieth Century Fox

Pälsjägaren Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) son blir mördad framför honom innan han själv blir levande begravd i kylan. Men så enkelt stoppas inte Glass. Snart är han tillbaka för att utkräva sin hämnd.

TIPS: Filmpunkten har listat filmer om hämnd

Payback

Payback
Foto: Warner Bros.

Porter (Mel Gibson) blir rånad på 70 000 dollar och lämnad för att dö. Sakta men säkert jobbar sig Porter mot toppen för att få tillbaka sin andel.

John Wick

Bildresultat för john wick dog
Foto: Noble Entertainment

John Wick (Keanu Reeves) blir tvungen utstå mer smärta än vad någon borde göra när hans hund blir mördad av rysk maffia, som John svär att hämnas på.

Saknar du några filmer om hämnd på listan?

NÄSTA ARTIKEL