Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
5 grymma filmer för din bakissöndag

5 filmer att lindra baksmällan med

Filmtopp
Filmtopp | Lista
01 januari 2023
Filmtopp
Filmtopp | Lista
01 januari 2023

Lägg dig på soffan och njut av sköna rullar

Vi har ju alla såklart upplevt en regnig söndag. Kanske med ett uns av bakfylla eller bara allmän trötthet. En sådan här lista kan såklart göras väldigt lång, men jag tror att dessa titlar räcker för att ge en känsla av vilka filmer som fungerar.

Efter att ha spenderat söndagar, och lördagar också för den delen, hemma under vintern, har det kommit upp en tanke kring vad jag egentligen vill se. Något helt okej kvalitetsmässigt, gärna lite roligt men också något som inte kräver allt för mycket tankeverksamhet. Precis detta har följande filmer gemensamt.

Harley Davidson and the Marlboro Man (1991)

Mickey Rourke on a Harley Davidson
Foto: United International Pictures

Handling: En sann klassiker med Mickey Rourke och Don Johnson i spetsen. När deras kompis bar måste stängas tvingas de att ta till drastiska åtgärder för att kunna finansiera barens uppehälle. Detta genom ett värdetransportrån som inte riktigt blir som de har tänkt sig.

Motivering:  Såg denna rätt nyligen och det är inte alla dagar i veckan som jag ser Mickey Rourke så här ”fräsch”. Kul också att se Don Johnson i sett esse. Vilket han i och för sig alltid är.

Superbad (2007)

Poster for Superbad
Foto: Sony Pictures

Handling: Några ungdomar försöker få tag på sprit till en stor fest på under sina sista dagar i high school. 

Motivering: En film som är rätt rolig bitvis men kanske tilltalar den lite yngre publiken mer. Vi har ju fått vår beskärda del av high school-filmer, tror jag, men Jonah Hill är alltid lika intressant att titta på. Rolig. Smart. Lättillgänglig.

Get Him to the Greek (2010)

Still from Get Him to the Greek
Foto: United International Pictures

Handling: En praktikant på ett skivbolag är anställd till att få den brittiske rockstjärnan Aldous Snow till en konsert på Greek Theater i Los Angeles.

Mer läsning:

Motivering: Jonah Hill igen och Russell Brand. En kombination som både är rolig och lite tragisk emellanåt, men helt klart värd att tittas på en härlig regnig eller bakfull dag.

Die Hard (1988)

Bruce Willis in Die Hard
Foto: Fox Film

Handling: Bruce Willis som John McClane, den lite trötta, klassiska, ständigt lite bakfulla polisen som tar sig till Los Angeles för att uppvakta sin fru, Holly Gennaro under julen. Många inklusive hon själv blir tagna som gisslan och John måste börja ta i med hårdhandskarna för att få tillbaka sin fru.

Mer läsning:

5 moderna actionrökare av rang!

Motivering: Egentligen skulle man kunna ha med alla 3 filmerna och säga att man kan ha maraton men det är ändå den första filmen som är riktigt bra! Likväl, kolla gärna in Die Hard 2 & 3.

Fear and loathing in Las Vegas  (1998)

Johnny Depp in Fear and loathing in Las Vegas
Foto: Universal Pictures

Handling: En journalist och hans advokat (som spelas av Johnny Depp och Benicio del Toro) åker till Las Vegas för att, i grunden, utföra journalistisk verksamhet. Något som utmynnar i hel del intag av droger och konstiga resor. Både praktiskt men också andligt.

Motivering: Mycket kul berättelse, men det gäller att du tar den med en nypa salt. Kul men kanske inte för alla. Själv blev jag såld direkt när jag såg filmen för första gången. 

Fredrik Redestad

NÄSTA ARTIKEL