Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Streama Suspiria (2018)

Streama Suspiria (2018)

Filmtopp
Filmtopp | Klipp
23 juni 2021
Filmtopp
Filmtopp | Klipp
23 juni 2021

Streama Suspiria med Tilda Swinton och Chloë Grace Moretz.

Se nyversionen av Dario Argentons "Suspiria" (med den svenska titeln "Flykten från helvetet) från 1977. Frågan är om balett någonsin har varit mer skrämmande än så här?

MER LÄSNING: Verklighetsbaserade skräckfilmer

Suspiria

Handling: En balettdansös blir antagen till en världsberömd balettakademi i Berlin och blir snabbt en av huvudlärarens favoriter – men står allt verkligen rätt till? En annan elev har försvunnit spårlöst från skolan efter att ha påstått att den styrs av häxor.

I rollerna ser vi bland andra Dakota Johnson, Tilda Swinton och Chloë Grace Moretz.

Det blir inte alltid bra när Hollywood försöker blåsa nytt liv i älskade klassiker, men Suspiria är faktiskt ett lyckat exempel. Filmen är nämligen tillräckligt annorlunda från Argentos version från 1977, och den bör snarare ses som inspirerad av originalet än som en renodlad remake. I fallet Suspiria (1977) vs. Suspiria (2018) är det alltså inte en fråga om antingen eller – du kan helt enkelt uppskatta båda två.

Här kan du streama Suspiria från 1977!

Om #filmjälpen:

Filmtopps satsning #filmhjälpen ger dig tips på gratis film att streama. Vårt mål är att göra det enkelt för dig att hitta kvällens film och samtidigt välja bort illegala streamingsajter. Alla titlar har gemensamt att de handplockas av redaktionen och är kostnadsfria att streama. Beroende på vilken källan är, så varierar de förutsättningar som krävs för att du ska kunna spela filmen. 

För fler filmer att streama gratis, klicka här!