Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Wonder Woman - Den största kvinnliga superhjälten

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Artikel
29 september 2017
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Artikel
29 september 2017

I samarbete med Plejmo

Gal Gadot i rollen som Wonder Woman

Wonder Woman är den första storfilmen med en kvinnlig superhjälte i huvudrollen. Vi presenteras här för amazonkrigaren Diana, spelad av Gal Gadot, som måste tampas med mörkrets krafter under första världskriget.

Diana har uppfostrats på en skyddad ö, som uteslutande bebos av kvinnliga krigare. Där har hon tränats att bli en av dess mest skickliga krigare. Hennes första möte med en man sker när den amerikanska soldaten Steve Trevor (Chris Pine) störtar på ön. Han berättar att hela världen befinner sig i ett krigstillstånd, och Diana blir övertygad om att krigsguden Ares ligger bakom konflikten. Hon slår sig samman med Steve och en brokig skara män för att försöka bekämpa det hot som kan innebära hela världens undergång.

"Wonder Woman" utspelar sig alltså under första världskriget och är den senaste delen i DC Extended Universe (DCEU), en filmserie som även innehåller Man of Steel, Suicide Squad och Batman v. Superman: Dawn of Justice. Vi fick en kort presentation av Wonder Woman redan i Batman v. Superman. Här får vi alltså reda på mer om hennes ursprung och hur hon formades från en någorlunda naiv krigare till superhjälte.

Filmen bjuder, så klart, på en hel del action. Exempelvis när Wonder Woman stormar tyskarna från en skyttegrav, beväpnad med sina signaturvapen i form av ett svärd, en sköld och en piska. Självklart får vi även se henne ta sig an mer jämbördiga motståndare i tvekamper värdiga gudar.

I huvudrollen ser vi den israeliska fotomodellen och skådespelaren Gal Gadot. I övriga roller ser vi, utöver Chris Pine, även Robin Wright, Connie Nielsen, Danny Huston och David Thewlis.

Wonder Woman finns att köpa och hyra redan nu genom Unlimited Access på streamingtjänsten Plemo, som har ett av Nordens största filmutbud. Filmen går sedan att hyra från den nionde oktober.

I november återser vi Wonder Woman i Justice League, nästa film i DCEU. Så har du missat Wonder Woman är det hög tid att se den nu.