Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Plattan i mattan med Baby Driver

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Artikel
01 december 2017
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Artikel
01 december 2017

Presenterar i samarbete med Plejmo.

"Baby Driver" har blivit årets stora action-snackis. Fylld av musik, bjuder den oss på biljakter och brottslingar lika farliga som de är galna. Filmen släpps digitalt som hyrfilm den elfte december. Men redan nu finns den att köpa och streama online på Plejmo.

Baby (Ansel Elgort) har allvarlig tinnitus, vilket han dämpar genom att lyssna på musik. Detta gör han även på sitt jobb där han skjutsar runt rånare i flyktbilar. På grund av ett misstag är han nämligen tvungen att arbeta för Doc, ett kriminellt geni. Gång på gång tvingas Baby köra bankrånare, den ena galnare och mer våldsam än den andra. En dag träffar han Debora (Lily James) och inser att han inte kan fortsätta längs den våldsamma bana hans liv tagit.

Baby Driver är en av årets stora filmer på grund av hur den blandar musik med vågade bilstunts, som alla gjorts praktiskt; ingen CGI här inte. Tankarna förs lätt till biljaktsklassiker som Nu blåser vi snuten och Gone in 60 Seconds.

Den brittiska regissören Edgar Wright, mest känd för de moderna kultklassikerna Shaun of the Dead och Scott Pilgrim vs. The World, har gett oss en film som är lika mycket en hyllning till bankrånarfilmer som Bonnie & Clyde och Heat som den är en hyllning till musik. Musik av alla dess slag genomsyrar nästan varenda scen. Allt är gjort med glimten i ögat, vilket gör att Baby Driver, likt Wrights tidigare filmer, är någonstans mellan en parodi och en hyllning till genrefilmer.

Rollistan är stjärnspäckad. Utöver Elgort och James, ser vi bland annat Jon Hamm, Jamie Foxx och Jon Bernthal i rollerna. Alla spelar våldsamma och galna brottslingar som blir provocerade av det lugn Baby uppvisar. Och att han alltid lyssnar på musik, så klart.

Årets action-snackis har premiär som hyrfilm den elfte december. Men redan nu finns Baby Driver att köpa och streama online på Plejmo.

Det är bara att spänna fast säkerhetsbältet och skruva upp volymen. För nu kör vi!