Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Ha en skräckfylld Halloween – På Plejmo!

Andreas Ziegler | Artikel
27 oktober 2017
Andreas Ziegler | Artikel
27 oktober 2017

Nu kan du rysa åt ett handplockat urval skräckfilmer framför TV-soffan.

Omslag på skräckfilmer som nu finns på Plejmo

Halloween är en tid på året då vi klär ut oss, äter godis och kollar skräckfilm. Plejmo har sammanställt en lista med skräckfilmer som passar alla smaker.

Alla högtider kommer med sina speciella filmer. Medan julfilmer har blivit något av en egen gullig genre är Halloween är förknippat med något helt annat. Nämligen skräckfilm. Skräckfilm är alltid uppskattat, men kanske lite extra mycket på just Halloween.

Nu kan du hyra och streama en Halloween-samling på Plejmo. Samlingen består av sex olika sorters skräckfilmer. Här finns bland annat en riktig skräckklassiker, en slasherfilm och en monsterfilm.

The Shining är en av de största klassikerna inom skräckgenren. Filmen, som är baserad på en roman av Stephen King och regisserades av Stanley Kubrick, handlar till lika delar om övernaturliga väsen som om hur man kan drivas till vansinne av sina egna demoner. Allt äger rum i ett gigantiskt men tomt hotell. Johnny Frank Garret’s Last Word tar dessa teman i en annan riktning när en dömd mördare, som hävdar sin oskuld, svär att hämnas på alla som orsakade hans avrättning. Strax efter avrättningen börjar folk dö under mystiska omständigheter. I båda filmerna kan det ifrågasättas om det är övernaturliga krafter eller människans psyke som ligger bakom händelserna.

Psykologisk skräckfilm är en liten undergenre som bygger mer på människans mörka natur än på övernaturliga väsen eller ruggiga monster. I Don’t Breathe fastnar tre inbrottstjuvar i en blind mans hem. När den blinde mannen stänger av strömmen är det plötsligt omvända roller; inbrottstjuvarna är nu i hans våld. Och han är lika skoningslös som hans hörsel är bra. It Comes At Night kombinerar en klaustrofobisk miljö med gruppsykologi. Filmen utspelar sig efter en apokalyps då stora delar av mänskligheten har utrotats av en sjukdom. Folk bryr sig bara om sig själva och sina nära och kära. När två familjer försöker leva i harmoni är frågan om de har återfunnit sin medmänsklighet eller har försäkrat sig om ömsesidig förintelse.

De två sista filmerna i samlingen är av mer klassiskt snitt när det kommer till skräckfilm, även om de också har psykologiska komponenter. Cult of Chucky är den senaste filmen i Chucky-serien. Chucky är tillbaka i högform när han infiltrerar ett rättspsykiatriskt sjukhus. Han har det nästan lättare än vanligt att undvika att bli upptäckt. För vem kommer tro en patient som säger att en docka mördar folk på avdelningen? I Alien: Covenant utforskas de kända "Alien-monstrets" tillkomst. Här är frågan vad som är värst, monstren eller deras skapare?

Denna Halloween-samling, som alltså finns att hyra och streama på Plejmo, är en gottepåse full av monster, hämndlystna andar och ont uppsåt.