Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Popcorn

Film som en form av terapi

Filmtopp
Filmtopp | Artikel
27 maj 2021
Filmtopp
Filmtopp | Artikel
27 maj 2021

DET HÄR ÄR EN ANNONS AV LOVEBUDDY.SE.

Hur många kommer ihåg när man gick ner till filmbutiken i city för att hyra en film? Man gick igenom hyllan med nyheter och trängdes med andra för att snabbare få tag i en av godingarna. En av dem du hade läst om i tidningen eller som arbetskamraterna hade berättat om. Även om det är en nostalgisk tanke, så är vi nog många som håller med om att det är mer bekvämt idag. Man behöver inte trängas bland andra och inte heller oroa sig om att filmerna tar slut. Ofta kan man även teckna upp sig för nyhetsbrev, så får man tips direkt till sin digitala brevlåda. Det är enkelt att streama film via telefonen eller paddan. Det man behöver tänka på är eventuell månadskostnad och att ha internetuppkoppling som är stabil nog för att kunna se hela filmen.

Att se på film eller serier kan vara underhållande på olika sätt. Om man behöver lite sällskap eller känner saknad av romantik i vardagen. Sök efter en romantisk film. Har du tur finner du en film med en av favoriterna som skådespelare. Bädda ner dig bekvämt i soffan och avskärma dig från verkligheten. Om du inte har en partner kanske en massagestav kan utgöra extra sällskap i soffan.

En vanlig anledning till att se på film är att koppla bort stress och andra tankar som tynger ner en. Eller så är man bara uttråkad och behöver något som lyfter upp vardagen. En action eller thriller som skakar om tristessen inombords.

Fördelar med att titta på film

Film har även börjat användas som en form av terapi, med främsta syftet att coacha personer till en hälsosam syn på livet. Många har svårt med att fokusera, att koncentrera sig på en sak i taget. Det kan helt enkelt bero på att man bär runt på för mycket som distraherar tankarna. Många gånger påverkar detta även sömnen negativt.

En coach eller en terapeut kan hjälpa till att guida personen i mer korrekt riktning vid val av film eller annan underhållning. Våra känslor kan påverka våra val, vilket kan vara både en fördel och en nackdel. Mest optimalt är när vi kombinerar influenser från både hjärna och hjärta. Det kan behövas lite push mot mer lättsam underhållning eller inom ett ämne som inspirerar personen. Vissa personer behöver ut mer bland folk och då kan biograf var en bra lösning.

Nästa gång du väljer film eller serie, så sök med mer eftertanke. Vad är det du verkligen behöver? Utbudet på marknaden är stort och det finns olika sökmotorer som lättare hjälper dig i rätt riktning. Varför inte en lättsam humoristisk film, för att skratta bort stressen? Eller en lättsam film om mode och skönhet, som kan ge dig inspiration inför helgens bravader.

NÄSTA ARTIKEL