Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

"Salazar’s Revenge"– En helhelg med piratäventyr

Andreas Ziegler | Artikel
06 oktober 2017
Andreas Ziegler | Artikel
06 oktober 2017

Johnny Depp är tillbaka som den knasige Kapten Jack Sparrow i "Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge". Den här gången är han jagad av en levande död piratjägare, som är ute efter hämnd.

Salazars Revenge är alltså den femte filmen i filmserien Pirates of the Caribbean. Kapten Jack Sparrow är på värre dekis än någonsin när han dras in i ett nytt äventyr. Målet denna gången är att finna Poseidons treudd, det enda som kan rädda honom från den fruktansvärde piratjägaren Salazar. Till sin hjälp har han sin trofasta besättning och de två ynglingarna Henry och Carina.

Utöver Jack Sparrow och hans män, återser vi även andra älskade karaktärer. Utan att avslöja för mycket kan det nämnas att vi åter får stifta bekantskap med Geoffrey Rush som Barbossa, Jacks bästa ”frenemy”, och Kevin McNally och Martin Klebba som Jacks trofasta följeslagare. Nykomlingarna Brenton Thwaites och Kaya Scodelario spelar Henry och Carina, som båda bär på arv från våra älskade pirater. I rollen som den fruktansvärde Salazar ser vi karaktärsesset Javier Bardem.

Filmen kom nyligen ut på DVD och VOD. Du som är sugen på att hyra och streama Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge kan göra det på Plejmo.

Pirates of the Caribbean är baserad på en så pass knasig förlaga som en åkattraktion på Disneyland. Första gången vi fick lära känna Kapten Jack Sparrow var i Svarta pärlans förbannelse när den gick upp på biograferna 2003. I denna film beskrivs han omväxlande som den bästa och värsta piraten i världen. Detta är en rätt bra beskrivning av honom. Han är klantig och ofta dyngrak, vilket ställer till det för honom. Samtidigt är han oerhört kvick, slug och har den största portion tur världen skådat.

Sedan dess har det alltså blivit fyra äventyr till. I Död mans kista och Vid världens ände måste Jack Sparrow handskas både med brittiska imperiet och den mytomspunna Davy Jones, sjöfararnas lieman. I främmande farvatten möter han den verklighetsbaserade piraten Kapten Svartskägg och letar efter ungdomens källa. Tillsammans med Salazar’s Revenge finns alla fem filmer i en samling på Plejmo, där filmerna alltså går att hyra och streama.

Du som vill kan alltså få en helhelg med piratäventyr med Jack Sparrow.

Förlåt, Kapten Jack Sparrow.