Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Blixten McQueen möter sin svåraste motståndare i Bilar 3

Andreas Ziegler | Artikel
22 december 2017
Andreas Ziegler | Artikel
22 december 2017

Blixten McQueen, Bärgarn och alla de andra bilarna är tillbaka i Bilar 3. Den här gången möter Blixten sin kanske mest svårslagna motståndare någonsin – sin egen ålder. Bilar 3 finns att hyra och streama på Plejmo.

Disney har presenterat oss för talande ankor, leksaker och känslor. I Bilar presenterade de oss för talande bilar. Blixten McQueen var då en kaxig förstaårsbil som behövde lära sig lite ödmjukhet. I Bilar 2 hamnade han mitt i en spionkomplott och fick lära sig att vänskap är viktigare än något annat.

När vi nu återser honom i Bilar 3 är han en hyllad veteran med flera vunna pokaler. Plötsligt dyker Jackson Storm, den senaste generationens racerbil, upp från ingenstans och klår allt motstånd. Blixten står inför sin största utmaning någonsin när han måste försöka hålla jämna takt med bilar som är yngre, snabbare och minst lika kaxiga som han själv var som förstaårsbil. Till sin hjälp har han sina trogna gamla vänner, Bärgarn, Sally och Luigi. Han får även hjälp av den entusiastiska unga tränaren Cruz och den gamla skolans tränare Smokey.

En Disneyfilm ska vara rolig, spännande och ha ett budskap som till och med de minsta kan ta till sig. Bilar 3 bjuder på allt detta och lite till. Det blir lustigt värre när Blixten McQueen plötsligt upptäcker att han är gammal, och behandlas därefter. När han försöker återvända till sina rötter med racing, och plötsligt finner sig mitt i ett derby, blir det smutsigt, knasigt och en smula läskigt. Spänningen kommer även i form av de tävlingar som är höjdpunkten i alla filmer i serien. Budskapet filmen bjuder på är att det faktiskt är okej att åldras. Och ibland är gammal äldst.

De svenska rösterna i Bilar 3 görs bland annat av Martin Stenmarck, Gert Fylking och Babben Larsson, som gör rösten till Fröken Glufser, en skolbuss som råkar vara den hårdaste motståndaren i det gyttjiga derbyt. De amerikanska rösterna görs, som vanligt, av Owen Wilson, Larry the Cable Guy och Bonnie Hunt.

Bilar 3 finns att hyra och streama på Plejmo.

Så håll hårt i kylaren, för nu kör vi!