Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Ap-okalyps i Apornas planet: Striden

Andreas Ziegler | Artikel
17 november 2017
Andreas Ziegler | Artikel
17 november 2017

Nu kan du köpa "Apornas planet: Striden" på Plejmo.

Bild från "Apornas planet: Striden"

I "Apornas planet: Striden" får vi återse Caesar, som försöker leva ett fridfullt liv med sina vänner. Men när en mordgalen överste tar sikte på aporna har Caesar inget annat val än att ta upp striden.

Skaparna bakom "Apornas planet: Striden" har hämtat inspiration från filmer som "Bron över floden Kwai", "Apocalypse Now" och "Den stora flykten". Det hela har resulterat i en film som är en road movie, en flyktfilm och en kamp mellan översten, spelad av Woody Harrelson i högform, och Caesar, så utom sig av sorg och ilska att han löper risk för att bli lika fylld av hat som sina fiender. I rollen som Caesar ser vi ännu en gång Andy Serkis, som gjort karriär med sina motion capture-prestationer i filmer som Sagan om ringen och King Kong.

"Apornas planet: Striden" har premiär på VOD den 27:e november, men redan nu finns filmen att köpa och streama på Plejmo.

Den första filmen i serien "Apornas planet" kom 1968. Då såg vi Charlton Heston i rollen som en astronaut som kraschlandar på en planet där aporna är den dominerande arten medan människor används som slavar. Filmen har kommit att bli en klassiker, dels för sin spännande berättelse, men kanske främst för sin odödliga samhällskommentar.

"Apornas planet" fick en rad uppföljare och 2011 en reboot. I Apornas planet: (r)evolution såg vi hur forskningen att ta fram en ny medicin mot alzheimer ledde till att den intelligenta apan Caesar föddes. Han göms undan från de som vill använda honom som ett försöksdjur. Kaos utbryter när Caesar slår tillbaka mot dem som vill skada honom och andra som honom.

I "Apornas planet: Uppgörelsen" har större delen av mänskligheten utrotats av ett virus. Överlevande lever i fruktan för aporna, som i sin tur lever i fruktan för människorna. Caesar försöker idka fred. Detta visar sig dock vara lättare sagt än gjort, då individer på båda sidor om konflikten inte kan hålla tillbaka sin rädsla och sitt hat. Snart är en uppgörelse mellan människan och apan oundviklig.

Och nu har det alltså blivit dags för "Apornas planet: Striden", den senaste filmen i serien, att få premiär på VOD. Alla filmerna finns att hyra och köpa på Plejmo, förutom "Apornas planet: Striden", som än så länge endast finns att köpa. Hyr-premiären är den 27:e nov.