Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Alla vägar leder till The Dark Tower

Andreas Ziegler | Artikel
05 januari 2018
Andreas Ziegler | Artikel
05 januari 2018

"The Dark Tower" är en filmatisering av böckerna med samma namn, skrivna av Stephen King. Filmen är en blandning mellan fantasy, skräck och western. I rollerna ser vi bland andra Idris Elba och Matthew McConaughey. "The Dark Tower" har premiär på VOD den 15:e januari. Redan nu finns den dock att köpa och streama på Plejmo.

Stephen King har kallat The Dark Tower, eller Det mörka tornet som bokserien heter på svenska, sitt Magnum Opus (=stora verk). De tog honom över tjugo år att skriva och blandar många litterära genrer, exempelvis western, fantasy och skräck.

I händelsernas mitt finner vi revolvermannen Roland, som kommer från en parallell värld. Han söker efter "Det mörka tornet", en mytologisk kraft som binder samman och beskyddar alla världar. Han finner många vänner på vägen, så som den unge Jake. Hans ärkefiende är Mannen i svart, en diabolisk trollkarl som beskrivs som en inkarnation av Djävulen själv.

Förra året fick vi äntligen se en filmatisering av verket när en nytolkning av berättelsen gick upp på bio. I The Dark Tower får vi se Roland och Jake ta upp kampen mot The Man in Black, som smider ondskefulla planer på att förinta Tornet och släppa lös mörkrets krafter. Filmen äger rum i Mid-World, Rolands värld och vår egen värld.

"The Dark Tower" bjuder på spänning, skräck och magi. The Man in Black är en fruktansvärd motståndare, som kan kontrollera både föremål och människor med sina tankar. Roland är lika snabb som träffsäker med sina revolvrar. Den stora frågan är vem som kommer vinna i uppgörelsen mellan de två – den mäktige eller den snabbe?

I rollen som den infernaliskt snabba revolvermannen Roland ser vi Idris Elba. Hans följeslagare, Jake, spelas av nykomlingen Tom Taylor. The Man in Black, ondskan själv, spelas av ingen mindre än Oscarsbelönade Matthew McConaughey.

"The Dark Tower" har premiär på VOD den 15;e januari. Redan nu finns dock The Dark Tower att köpa och streama på Plejmo.