Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Monstret återvänder – Här är kvällens filmtips!

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Artikel
22 september 2017
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Artikel
22 september 2017

Michael Fassbender i "Alien Covenant"

1979 satte Ridley Scott skräck i en hel generation med sitt utomjordiska monster i "Alien". 2012 återvände han med "Prometheus", en prequel. Tidigare i år fortsatte han berättelsen med "Alien: Covenant".

I Alien: Covenant ser vi bland andra Michael Fassbender, som återvänder i rollen som en cyborg. Tillsammans med besättningen på ett kolonialskepp anländer han till en vacker och mystisk värld, som verkar vara helt tom på levande varelser. De upptäcker dock snart att det liv som finns på planeten är av värsta sort.

I Alien presenterade Ridley Scott oss för ett monster som var lika fysiskt som psykologiskt skräckinjagande. Det var ett monster som bröt sig ur bröstkorgen, hade frätande blod och vars enda syfte verkade vara att döda. Efter Alien gjorde Scott ytterligare en science fiction-klassiker, Blade Runner. Sedan tog han ett avbrott från genren. Andra regissörer fortsatte hans Alien-historia och själv återvände han först med Prometheus och fortsätter nu med Alien: Covenant, en slags uppföljare till Prometheus.

Medan uppföljarna och spinoff-filmerna till Alien bjöd på ännu mer monster-skräck, återvände Scott till serien om det ondsinta rymdmonstret för att utforska den psykologiska skräck som gjorde den första filmen till en omedelbar klassiker. I Alien: Covenant får vi veta mer om rymdmonstrets ursprung. Frågan som måste ställas är vad som är läskigast; monstret eller hur och varför det skapades.

Alien: Covenant har premiär på Blu-ray och VOD den andra oktober. Den kommer då bland annat finnas att hyra på Plejmo, en streamingtjänst som har Nordens största filmbibliotek. Redan nu finns dock Alien: Covenant att köpa och streama på Plejmo genom Unlimited Access.

För de som är sugna på att se mer av allas vårt favorit-monster, har Plejmo en Alien-samling. Där finns de tidigare filmerna att hyra, köpa och streama. De har alla filmerna, inklusive Prometheus, de fyra filmerna i Alien-serien och Alien vs. Predator och Aliens vs. Predator: Requim.

Kort sagt kan den som vill få sig en helhelg utan att kunna sova.