Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Vilken är den bästa Pirates of the Caribbean-filmen?

Sebastian Håkansson | Annat
06 oktober 2017
Sebastian Håkansson | Annat
06 oktober 2017

Denna artikel presenters i samarbete med Plejmo

I veckan som gick släpptes den femte filmen i Pirates of Caribbean-serien. I "Salazar’s Revenge" är Kapten Jack Sparrow är på värre dekis än någonsin när han dras in i ett nytt äventyr. 

Den här gången är han jagad av en levande död piratjägare, som är ute efter hämnd. Kapten Jack Sparrow är på värre dekis än någonsin när han dras in i ett nytt äventyr. Målet denna gången är att finna Poseidons treudd, det enda som kan rädda honom från den fruktansvärde piratjägaren Salazar. Till sin hjälp har han sin trofasta besättning och de två ynglingarna Henry och Carina.

Filmen kom nyligen ut på DVD och VOD. Du som är sugen på att hyra och streama Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge kan göra det på Plejmo.

Pirates of the Caribbean är baserad på en så pass knasig förlaga som en åkattraktion på Disneyland. Första gången vi fick lära känna Kapten Jack Sparrow var i Svarta pärlans förbannelse när den gick upp på biograferna 2003. I denna film beskrivs han omväxlande som den bästa och värsta piraten i världen. Detta är en rätt bra beskrivning av honom. Han är klantig och ofta dyngrak, vilket ställer till det för honom. Samtidigt är han oerhört kvick, slug och har den största portion tur världen skådat.

Sedan dess har det alltså blivit fyra äventyr till. I Död mans kista och Vid världens ändemåste Jack Sparrow handskas både med brittiska imperiet och den mytomspunna Davy Jones, sjöfararnas lieman. I främmande farvatten möter han den verklighetsbaserade piraten Kapten Svartskägg och letar efter ungdomens källa. Tillsammans med Salazar’s Revenge finns alla fem filmer i en samling på Plejmo, där filmerna alltså går att hyra och streama.

Nu är det dags att kora den bästa filmen i franchisen. Lägg din röst på ett alternativ nedan.

[yop_poll id="1"]