Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Par som ser på film

The Northman – en cinematisk vikingasaga med utmärkta skådespelare

Filmtopp
Filmtopp | Annat
04 maj 2022
Filmtopp
Filmtopp | Annat
04 maj 2022

DET HÄR ÄR EN ANNONS AV NORDVPN.COM

Vikings är en av de mest populära och mest uppskattade serierna genom tiderna. Trots detta finns det få kvalitativa filmer med vikingatema, något som The Northman är här för att ändra på. Robert Eggers (The Lighthouse, The Witch) är tillbaka med sin största film någonsin – The Northman.

Här får vi följa en ung viking vars högre syfte är att hämnas sin fars död. Filmen är fullspäckad med action, fantastiska skådespelare och fascinerande historia – ett äventyr du sent ska glömma!

Vad kommer filmen att handla om?

The Northman är en mörk mytologisk saga med ett hämndtema. Prins Amleth får i ett ungt skede se sin far Kung Aurvandill War-Raven bli mördad av en grupp män under ledning av brodern Fjölnir the Brotherless.

Amleth omhändertas av en grupp vikingar som uppfostrar honom till en rejäl best. Under årens gång växer hämndlysten, och när han sedan är vuxen, stor och stark ger han sig ut på jakt efter sin fars mördare, samt för att återta tronen till kungariket.

Vilka skådespelare är med i filmen?

Det råder ingen tvekan om att det är en stjärnspäckad skara som fyller rollerna i detta episka äventyr. Nedan hittar du några av de stjärnor som är med i filmen:

Alexander Skarsgård

I huvudrollen som Prins Amleth hittar vi vår alldeles egna Alexander Skarsgård. Skarsgård har tidigare gjort stora roller i bland annat True Blood, Big Little Lies och Tarzan, och kommer nu äntligen att få gestalta rollen som viking. Tack vare sitt nordiska påbrå, långa och muskulösa utseende passar han oerhört bra som hämndlysten vikingaprins.

Alexander var vältränad sen tidigare, men var tvungen att lägga på sig rejält och besöka gymmet vid mer än ett tillfälle för att bulka upp sig nog att matcha kraven på de fysiska attributen för den här filmen. Därmed kommer vi få se en större och mer muskulös Skarsgård än någonsin tidigare!

Ethan Hawke

Ethan Hawke är en oerhört rutinerad skådespelare som har stått för enastående insatser vid ett flertal tillfällen under karriären. Training Day, Boyhood och Before Midnight är ypperliga exempel på detta.

Här går han in i rollen som Kung Aurvandill War-Raven, Prins Amleths pappa. Här får vi se en karaktär med stor pondus, vishet och en rejäl vikingaanda, och han gör en av sitt livs bästa roller, även om den inte är lika stor som vi hade hoppats att den skulle vara.

Willem Dafoe

Willem Dafoe, vilken man, vilken skådespelare! De flesta känner igen honom från Spiderman-filmerna, men han har gjort så mycket mer! En av hans största roller var huvudrollen i The Lighthouse, Robert Eggers senaste film, och nu är det äntligen dags att se honom på stora duken igen!

Här får vi se honom i rollen som Heimer the Fool, och han gör oss absolut inte besvikna med sina otroliga skådespelartalanger!

Nicole Kidman

Nicole Kidman och Alexander Skarsgård är ett riktigt radarpar, något vi fick se i Big Little Lies. Men nu är det återigen dags för dem att förenas, dock inte som par den här gången. Hon spelar istället rollen som Queen Gudrun, Prins Amleths mamma.

Nicole gör en riktigt bra roll och presterar på den höga nivå som vi är vana att få uppleva från henne!

Anya Taylor-Joy

Sist men inte minst hittar vi den oerhört talangfulla Anya Taylor-Joy. Hon har slagit igenom rejält under de senaste åren med storfilmer som Split och The Witch, men även huvudrollen i The Queen's Gambit.

I The Northman tar hon rollen som Olga of the Birch Forest, och bjuder på en uppslukande gestaltning som vi sent ska glömma!

Använd en VPN för att läsa fler nyheter och surfa säkert

Den som tar del av olika filmnyheter kan använda sig av en så kallad VPN-tunnel. Dels eftersom det gör tillgång till ett betydligt större utbud med nyheter, dels för att man slipper att utsätta sig för onödiga risker.

Därmed kan det vara en bra idé att titta lite närmare på hur det fungerar. Det går också att använda sig av en kostnadsfri testperiod för en VPN-tjänst och testa hur det fungerar i lugn och ro.

NÄSTA ARTIKEL