Hero gradient image

Spel som är inspirerade av filmer

Eric Diedrichs | Annat
02 februari 2019
Eric Diedrichs | Annat
02 februari 2019

Även om det finns vissa undantag, brukat man säga att det inte kan göra bra filmer baserade på spel. Men om vi kollar på den andra vägen, så finns det faktiskt en hel del spel som baseras på filmer som har blivit lyckade. Detta syns inte minst i den moderna spelvärlden, där vi idag ser massor av datorspel byggas efter filmer och serier som vi tycker om.

En typ av licensspel har fått ett stort genomslag är så kallade slotspel (här kan du läsa mer om detta). Slotspel är egentligen ett samlingsnamn för de spel som har samma grundfunktionalitet som de klassiska enarmade banditerna, men i dagens moderna värld har mycket hänt. Nu är de digitala och går att spela online på diverse spelsajter och har ofta en TV-spelsliknande grafik. I denna artikel tänkte vi kolla närmre på några av dessa, som också har teman hämtade från filmens värld.

Game of Thrones

Bild på Jon Snow och Daenerys
Foto: HBO Nordic.

Succéserien Game of Thrones går nu mot sitt slut och vad kan vara en bättre förberedning inför säsong åtta, än att färska upp ditt minne med karaktärerna från tidigare säsonger? Detta går att göra genom att läsa böckerna, se serien eller spela spel som baseras på George R.R. Martins fantastiska verk, som har inte bara vunnit miljoner tittares hjärtan, utan också flerfaldigt prisbelönats. Eftersom Game of Thrones är omätligt populärt var med andra ord ett smart drag av spelutvecklarna Microgaming att ingå i ett samarbete med HBO och göra ett slotspel inspirerat av deras succéserie.

I dagsläget finns det två versioner av Game of Thrones-spelet, en version erbjuder 15 vinstlinjer och den andra ger dig som spelar hela 243 sätt att vinna. Utöver detta kommer du som är ett fan av serien känna igen flera element, här finns bland annat fyra av husen i Westeros representerade – Baratheon, Lannister, Stark och Targaryen.

The Dark Knight

Foto: Warner Bros.

Är du ute efter action och saknar den raspiga röst som Christian Bale odödliggjorde när han porträtterade Batman i Christopher Nolans filmer om den bevingade hjälten? Då är detta ett alternativ att undersöka. Även om filmerna finns tillgängliga att se när som helst, kan det vara roligt att välja ett alternativ där det också går att öka spänningen på egen hand. I slotversionen av The Dark Knight är det återigen Microgaming som har skapat en fullpoängare och du har även i denna guldklimp 243 sätt att vinna på.

Bridesmaids

Bridesmaids.
Foto: Universal Pictures.

Känner du för en tjejkväll men alla vänner är upptagna? Då kommer räddningen i form av slotspelet Bridesmaids. Precis som i filmen presenteras du för de sex huvudkaraktärerna Helen, Megan, Rita, Becca, Annie och Lillian och får följa med på alla galna äventyr som sker innan det är dags för det stundande bröllopet.

Precis som tidigare spel som vi har tagit upp är det även här Microgaming som står bakom sloten. På denna spelplan har du 40 vinstlinjer och kan som mest kamma hem en jackpott på 105 000 mynt. Det finns  desto flera anekdoter och händelser från filmen att känna igen i de olika specialfunktionerna.

Jumanji

Foto: Sony Pictures.

Hör du de lockande trummorna kalla på dig? Filmen Jumanji, som allra först kom till bioduken år 1995, fick under 2018 en nyversion, och i samma veva bestämde sig NetEnt även för att skapa ett slotspel av den populära filmen. Spelet Jumanji är trogen filmen och spelplanen består därmed av det brädspel som lockar till sig oskyldiga spelare. I sloten är det djuren som står i fokus och du kan stöta på allt ifrån en hord av skenande noshörningar, hungriga alligatorer och busiga apor. Tack vare free spins, bonusfunktioner och andra överraskningar finns det dessutom finfina vinster att kamma hem. Är du redo att ta dig an djungeln?