Hero gradient image

Roliga spel som baserats på kända filmer och serier

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Annat
27 september 2017
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Annat
27 september 2017

Tycker spelaren att det finns något bättre än när en av dennes favoritfilmer eller serier blir ett slotspel? Speltillverkare är snabba på bollen och skapar nuförtiden utmärkta spelautomater, som är direkt inspirerade av framgångsrika filmer och serier. Spelaren får chansen att uppleva allt den gillar med sin favoritfilm eller serie; skådis, musik, intriger, action och episka scener.

Filmer och serier som har blivit till spel

Att skapa spel baserat på populära filmer och serier är ett lyckat koncept många spelleverantörer känner till. I det enorma spelutbud som erbjuds på marknaden idag ligger filmbaserade spel högt på listan. Här är några exempel på fantastiska filmer och serier som blivit riktigt framgångsrika slotspel.

Jurassic Park

Dinosaurie i "Jurassic Park"

När filmen Jurassic park kom ut på 90-talet var det revolutionerande specialeffekter som visades på bioduken och publiken älskade varje sekund. Filmens framgång är inget som gått någon obemärkt förbi och idag anses Jurassic park vara en klassiker. En av världens största speltillverkare, Microgaming, identifierade en efterfrågan på filmbaserade spel och skapade därför slotspelet Jurassic Park. Spelet erbjuder massor av spelaction, specialfunktioner och generösa bonusfunktioner namngivna efter de olika dinosaurierna. Spelfansen var lyriska och spelet blev en succé. Idag anses Jurassic Park vara ett av spelindustrins absolut mest populära spel.

Game of Thrones

Isdraken i Game of Thrones
Foto: HBO

Den prisbelönta och hyllade TV-serien Game of Thrones har miljontals tittare över hela världen. Med ett dussintal Emmy-och Golden Globe-priser i bagaget har skaparna av serien tagit publiken med storm. Serien är fullsmockad med action, läckert foto, stämningsfull musik och spännande intriger. Tyvärr börjar kampen om tronen lida mot sitt slut och fansen väntar ivrigt på den absolut sista säsongen. Vem kommer egentligen ta plats på järntronen? Som tur är kan fansen fortsätta ta del av spänningen tack vare spelet Game of Thrones. I samarbete med HBO skapade Microgaming ett Game of Thrones-spel där de lyckats fånga spänningen i serien. Spelupplevelsen är total, med suverän grafik och samma musik och scener från serien. Mr Green Casino - Game of Thrones slot är verkligen en lyckad kombination för hos Mr Green kan spelare inte bara roa sig på en utan, två olika varianter av spelet. En version bjuder på traditionella 243 olika sätt att vinna på och en version erbjuder 15 vinstlinjer, allt för att optimera spelupplevelsen för fansen.

South Park

South park säsong 21
Nu kommer South Park säsong 21.

Den mycket kontroversiella och extremt populära TV serien South Park har blivit rankad som världens tionde bästa tecknade TV-serier av amerikanska TV guider. Den gränslösa serien slog igenom under sent 90-tal och blev snabbt en snackis. De tecknade figurerna Stan, Kyle, Cartman och Kenny bjuder på svart humor och berör politik såväl som vardagliga fenomen. Seriens enkla animation gör det möjligt för serieskaparna Trey Parker och Matt Stone att snabbt producera nya relevanta avsnitt. Serien som lanserades 1997 är fortfarande aktuell och idag inne på sin 21:a säsong. Speljätten Netent skapade ett roligt South Park-spel som idag anses vara ett av de roligaste på marknaden. Det sjuka gänget i South Park tar sig an hjulen och belönar spelare med bonusfunktioner uppkallade efter dem själva. Ett absolut måste för alla fans av serien.

Alien

Utomjording i filmen "Alien"

Den klassiska skräckfilmen Alien som hade premiär 1979 blev snabbt en framgång hos biobesökarna. Nästan 30 år efter att filmen haft premiär levererade Netent ett slotspel baserat på den klassiska sci-fi-filmen. Netent, som ofta levererar innovativa spel, vann det prestigefyllda IGA-priset ”Innovator of the year” för deras Alien-slotspel. Spelleverantören presenterade för första gången en banbrytande 3D- grafik och spelfansen var i extas. Alien-slotspel tog filmen till hjulen och med utmärkt produktkvalitet och superb grafik kan spelare numera återuppleva det klassiska rymdäventyret.

Terminator 2

John Connor och The Terminator på motorcykel
Foto: TriStar Pictures

Vem minns inte Arnold Schwarzenegger som den fåordige terminatorn i den klassiska filmen Terminator 2? Om inte, är det lika bra att säga ‘Hasta la vista baby’. Filmen som fick en Oscar för bästa specialeffekter 1992 hade en filmbudget på 100 miljoner dollar och var vid tillfället världens dyraste film. Terminator 2 hade enorma framgångar och var den film som drog in mest pengar under filmåret 1991. Spelet med samma namn skapades av Microgaming och lanserades långt efter att filmen haft premiär, men trots det lyckades speltillverkaren återskapa känslan av den klassiska actionfilmen. Eftersom spelet är licenserat kan fansen återuppleva de välkända karaktärerna som terminatorn själv, John Connor och hans mamma Sarah Connor genom autentiskt ljud och grafik.