Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Quiz: Vilken sagofigur blir du?

Sebastian Håkansson | Annat
22 januari 2019
Sebastian Håkansson | Annat
22 januari 2019

Vem är du i Astrid Lindgrens värld?

På Filmtopp finns många roliga quiz
Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Karlsson på Taket

En av våra mest älskade svenska författare, Astrid Lindgren, skapade en fantastisk sagovärld. Med karaktärer som är både inspirerade, roade och skrämmande (Katla!) finns det alltid något som passar alla. Nya läsare tillkommer med varje ny generation och filmerna är lika populära.

Det har under även de senare åren ryktats om att flera nya filmer har varit i ropet. Bland annat en Hollywoodversion av "Bröderna Lejonhjärta" i regi av Tomas Alfredsson. Dock verkar det bara vara just ett rykte och i skrivandes stund får vi hålla till godo med de filmer som finns.

För det finns ju faktiskt en hel del! Vem älskar inte klassiker som: Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Ronja Rövardotter, Madicken, Karlsson på Taket eller redan nämnda Bröderna Lejonhjärta, för att nämna några.

Vilken Sagofigur blir du?

Här nedan kan du ta vara på dina Astrid Lindren-kunskaper och ta reda på vem du blir i Astrids underbara värld. Är du en Emil eller kanske en Pippi? Svara på våra frågor för att få ett svar på detta! Är du intresserad av fler quiz och gratisspel finns mer här på vår sajt: Roliga filmquiz med Filmtopp.

Vem av karaktärerna i Astrid Lindgrens värld är du?

[wpViralQuiz id=207296]

En sagolik författare

Astrid Lindgren är minst sagt en av de största och viktigaste kulturpersonligheterna som har kommit från vårt avlånga land. Hon är där uppe med Strindberg, Ingmar Bergman och Jenny Nyström. 2018 släpptes en spelfilm om Astrid Lindgren, Den unga Astrid, som handlade om hennes ungdomsår. Vi rekommenderar varmt att du ser den om du vill ha en större inblick i de livshändelser som påverkade Astrid till att skriva sina fantastiska böcker.