Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Quiz: Hur många rätt kan du få om Wonder Woman?

Sebastian Håkansson | Annat
29 september 2017
Sebastian Håkansson | Annat
29 september 2017

Detta quiz om amazonkrigaren Wonder Woman presenteras i samarbete med Plejmo.

Gal Gadot i rollen som Wonder Woman

Wonder Woman är den första storfilmen med en kvinnlig superhjälte i huvudrollen. När filmen nådde våra biografer hyllades den både av sin publik samt av många kritiker. I filmens berättelse står amazonkrigaren Diana, spelad av Gal Gadot, som måste tampas med mörkrets krafter under första världskriget.

Diana har uppfostrats på en skyddad ö, som uteslutande bebos av kvinnliga krigare. Där har hon tränats att bli en av dess mest skickliga krigare. Hennes första möte med en man sker när den amerikanska soldaten Steve Trevor (Chris Pine) störtar på ön. Han berättar att hela världen befinner sig i ett krigstillstånd, och Diana blir övertygad om att krigsguden Ares ligger bakom konflikten. Hon slår sig samman med Steve och en brokig skara män för att försöka bekämpa det hot som kan innebära hela världens undergång.

I huvudrollen ser vi den israeliska fotomodellen och skådespelaren Gal Gadot. I övriga roller ser vi, utöver Chris Pine, även Robin Wright, Connie Nielsen, Danny Huston och David Thewlis.

I november återser vi Wonder Woman i Justice League, nästa film i DCEU. Så har du missat Wonder Woman är det hög tid att se den nu. Wonder Woman finns att köpa redan nu genom Unlimited Access på streamingtjänsten Plemo, som har ett av Nordens största filmutbud. Filmen går sedan att hyra från den nionde oktober.

Nedan kan du pröva dina kunskaper i Filmtopps quiz om Wonder Woman. Hur många rätt får du?

[wpViralQuiz id=336757]