Hero gradient image

Mad Shelia – Kinas svar på Mad Max

Eric Diedrichs | Annat
25 november 2016
Eric Diedrichs | Annat
25 november 2016

Äntligen Mad Max i Kina!

mad-shelia

ibtimes meddelar att Hong Kong Cinema har släppt Mad Shelia, en bilaction- och elgitarrfilm i dystopiskt ökenlandskap, något vi i Europa fick se förra våren. Men det fick inte alla i Kina, Mad Max: Fury Road gick nämligen aldrig upp på biograferna där. Nu får de chansen.

Medan vi håller tummarna för att eventuellt få se Furiosa och Max igen får vi så länge hålla till godo med Shelia (eller Xi Liya). Tyvärr har filmen än så länge bara släppts på Tencent Video, en streamingtjänst som inte är tillgänglig utanför Kina. Förhoppningsvis tar sig någon an att sprida Mad Shelia, för vad trailern lovar så blir det ett bra tillskott i mockbuster-hyllan. Kanske.

Fenomenet "mockbuster" handlar om att rida på en blockbusters marknadsföring och släppa en lågbudget-version av filmen. Oftast släpper företagen sin version samtidigt som originalfilmen släpps. Produktionsbolaget The Asylum är kanske de mest kända utövarna av den här affärsidén, i år har man till exempel släppt Ghosthunters (samtidigt som Ghostbusters) och Independent’s day (Samtidigt som Independence day: Resurgance)

Med Mad Shelia har Hong Kong Cinema kanske bara tagit tillfället i akt, Mad Max släpptes inte i Kina och då finns det ju utrymme att göra en egen! Vad säger du, ska man skratta eller gråta?

Henrik Björk