Disney slår nytt rekord när Toy Story 4 passerar miljardspärren

Fem miljardsuccéer inom ett år.

Hela Toy Story gänget
Foto: Pixar

Den fjärde filmen om cowboydockan Woody och hans vänner har nu passerat miljardspärren. Med fem miljardsuccér inom ett år, slår Disney nytt rekord.

Att Disney är herren på Hollywood-täppan råder det ingen större diskussion om. Filmbolaget har under åren köpt upp aktörer som: 20th Century Fox, Hulu, Pixar, Marvel, LucasFilm och Touchstone Pictures. De har också producerat några av världens största ekonomiska succéer med filmer som: Avengers: Endgame, Star Wars: The Force Awakens och sin remake av Lejonkungen.

Nu rapporterar Variety att Disney har slagit ett nytt rekord. Häromdagen blev de nämligen först i världen med att släppa fem filmer som passerat en miljard dollar i intäkter, under ett och samma år. Avengers: Endgane, Captain Marvel, Aladdin, Lejonkungen och nu Toy Story 4, har samtliga dragit in 10-siffriga belopp.

Toy Story 4 har fortfarande inte haft premiär världen över, så det är inget snack om att det kommer att fortsätta att klirra i Disneys kassor rätt bra en tid framöver. Senare i år släpper de även Frost 2, Star Wars: The Rise of Skywalker och sin efterlängtade Maleficent-uppföljare.

Med andra ord har de goda möjligheter att spräcka miljardspärren en gång till.

”Toy Story 4” har svensk biopremiär den 30 augusti.

About Eric Diedrichs 815 Articles
Ansvarig utgivare, chefredaktör och medgrundare av FIlmtopp.se. Oavsett om du håller med om vad jag skriver eller inte, kommentera gärna. Det finns alltid nya infallsvinklar att diskutera film med.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.