Oscarsnominerade Rip Torn är död

Den amerikanske skådespelaren blev 88 år.

Rip Torn i Men In Black.
Rip Torn i sin klassiska roll som chefen ”Z” i Men In Black. Foto: Nordisk Film.

Idag är kanske Rip Torn främst känd för sin roll som chefen i Men In Black. Men den Emmy- och Oscarsvinnande skådespelaren bjöd på en hel del fina roller under åren. Nu har vi nåtts av nyheten om hans bortgång. Rip Torn blev 88 år gammal.

Den skicklige skådespelaren Rip Torn har under åren medverkat i över 190 olika produktioner. Idag möttes vi av nyheten om att han under tisdagen somnade in i sitt hem, 88 år gammal.

Under åren hann han med andra ord medverka i en hel del serier och filmer. För den yngre publiken är han förmodligen främst känd för sina roller i Ben Stiller och Vince Vaughn-komedin Dodgeball (där han spelade den hänsynslöse tränaren) och som chefen i de tre första Men In Black-filmerna.

1984 Oscarsnominerades Rip Torn för sin insats i det romantiska dramat Cross Creek, där han gjorde en minnesvärd birollsinsats. Han fick också nio Emmy-nomineringar (varav en vinst) för sitt arbete inom TV.

Hur skall du hedra Rip Torn?

About Eric Diedrichs 796 Articles
Ansvarig utgivare, chefredaktör och medgrundare av FIlmtopp.se. Oavsett om du håller med om vad jag skriver eller inte, kommentera gärna. Det finns alltid nya infallsvinklar att diskutera film med.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.