Knutbydramat blir dokumentär på HBO

Journalisterna bakom podcasten ”Spår” leder serieprojektet om det ökända Knutbydramat.

Knutbydramat kallas händelserna kring ett mord strax utanför Knutby år 2004. Nu jobbar streamingjätten HBO och journalisterna Anton Berg och Martin Johnson på en dokumentärserie om dramat.

De följande två kvartalen efter Knutbydramat ägde rum var händelserna en huvudnyhet i svensk media. Idag 15 år senare kan vi rapportera att HBO Nordic vill göra en dokumentär på den trassliga mord-och rättegångssagan.

Skaparna bakom serien blir Anton Berg och Martin Johnson som båda två är journalister och driver podcasten ”Spår”. Lyssnar vi på dem förstår vi att de älskar ett känt fall och att gräva fram nya detaljer.

Vi vet inte ännu när serien om Knutbydramat kommer att ha premiär, detta informerar vi dig så fort nyheten är kommen.

HBO satsar mer och mer på svenska produktioner. Just nu kan vi se Lukas Moodyssons nya dramakomedi Gösta som Filmtopps recensent Jonatan Blomberg tyckte om. De planerar även serien Björnstad som ska göras av den oerhört skicklige berättaren Peter Grönlund som senast vann en guldbagge för Goliat.

Ser du fram emot HBO:s dokumentärserie om Knutbydramat?

About Axel Diedrichs 662 Articles
Redaktionschef och medgrundare av Filmtopp.se. Aspirerande manusförfattare och cineast.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.