Bästa filmerna på Netflix 2019 – 22 titlar att se

Netflix 22 bästa filmer – enligt Filmtopp

Streamingjätten Netflix tog världen med storm och banade väg för ett nytt sätt att kolla på serier. De var först ut med konceptet att släppa en hel säsong på direkten, så att tittarna slipper vänta i veckor på att få se klart den. De var tidiga ute med att släppa egna produktioner. Deras första massiva succé var dramaserien ”House of Cards” med Kevin Spacey i huvudrollen. Inte långt därefter följde de upp med kioskvältaren ”Orange is the New Black”. Idag producerar de egna titlar, filmer som serier, i ett rasande tempo.

Hittills har Netflix fått till en hel del sköna originalfilmer där den bästa är svår att peka ut. Ett par av deras absolut bästa är Annihilation med Natalie Portman och den interaktiva Black Mirror-filmen Bandersnatch.

Idag tittar vi på de bästa filmerna på Netflix 2019 – och de kommande vi tror mest på!

Velvet Buzzsaw

bästa filmerna på netflix

Jake Gyllenhaal spelar här den introextravaganta, halvsnofsiga konstkritikern Morf Vandewalt (säg det snabbt sju gånger), som via en serie händelser kommer över en bortgången konstnärs målningar. Dessa målningar visar sig dock inte ha särskilt goda intentioner och innan du kan säga Vincent van Gogh är kalabaliken i gång.

Filmen utvecklas till en mer renodlad skräckfilm där ondsinta målningar ger sig ut på jakt efter de egotrippade människorna. Tanken är att målningarna kan påverka andra konstverk i närheten som i sin tur tar kål på de till intet ont anande människorna på ganska kreativa sätt.

Bird Box

bästa filmerna på netflix
Sandra Bullock i ”Bird Box”. Foto: Netflix

Bird Box tog världen med storm. Trots detta råder det delade meningar kring filmen; vissa hyllar den till skyarna medan andra upplever den som en av de bästa filmerna på Netflix medioker. Hur som helst har det amerikanska mediamätningsföretaget Nielsen Media Research gått ut med siffrorna att filmen, med Sandra Bullock, i huvudrollen är Netflix näst mest sedda produktion någonsin. Runt 26 miljoner amerikaner beräknas ha sett filmen efter att den funnits tillgänglig i ungefär en månad.

Detta innebär att Bird Box är Netflix mest sedda film. Bara den andra säsongen av Stranger Things har lockat fler tittare.

Highwaymen

filmer på netflix
”The Highwaymen” med Woody Harrelson och Kevin Costner i huvudrollerna. Foto: Netflix

Woody Harrelson och Kevin Costner som buddy cops låter för många som en dröm. Drömmen besannas i The Highwaymen som handlar om de två snutarna som jagade ikapp den ökända bankrånarduon Bonnie och Clyde.

”Det är en spännande era som skildras och för en som just låtit fingrarna vandra över spelkontrollen framför Red Dead Redemption 2 lika frenetiskt som Swedbank-skandalerna löst av varandra på sistone så känns många av miljöerna igen; vackert fotade träskmarker, nybyggen och gigantiska verandor á Amerikas söder varvas sömlöst. Kemin mellan de två väldigt olika rollkaraktärerna som Woody Harrelson och Kevin Costner spelar underhåller samtidigt som spåren leder dem allt närmre Bonnie & Clyde.”, skriver Daniel Turfors i sin recension av filmen. 

Triple Frontier

Huvudrollsinnehavarna i Triple Frontier tittar in i en container.
Foto: Netflix.

Tack vare Triple Frontier får vi se Ben AffleckOscar Isaac och Charlie Hunnam i en och samma actionfilm. Tillsammans ska deras karaktärer göra en stor stöt på ett drogimperium.

Även gällande den här filmen råder det delade åsikter kring slutresultatet. Medan vår egne Andreas Ziegler gick hårt åt filmen är den amerikanska kritikerkåren är överlag nöjd. Har du inte sett Triple Frontier ännu, så ta reda på om du själv tycker att det är en av de bästa filmerna på Netflix!

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

bra filmer
Zac Efron som Ted Bundy

Zac Efron går från att spela surfer dude till att porträttera en av de mest ökända seriemördarna världen någonsin skådat, Ted Bundy. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile följer mördarens ”uppgång” och fall, från att komma undan med mord till att fångatas och placeras bakom bom & lås. Filmen har redan haft pressvisning i USA och kritikerna verkar minst sagt gilla den. Kanske kan den bli en av årets bästa filmer 2019?

The Silence – 10 april

Oscarsnominerade Stanley Tucci och Kiernan Shipka har huvudrollerna i denna postapokalyptiska skräckis. Vi följer en pappa och hans dotter som försöker överleva i en värld som terroriseras av blodtörstiga varelser, som jagar byten med sin hörsel.

Close

Naomi Rapace är stjärnan i Netflix nya actionthriller Close. Saker ställs på sin spets när hennes karaktär Sam får i uppdrag att skydda Zoe (Sophie Nélisse) – en ung kvinna som nyss ärvt värdefulla aktier i sin bortgångne pappas affärsimperium. Till en början tycks detta vara ett rutinmässigt uppdrag för Sam. Men när kidnappare knackar på dörren står det klart att så inte är fallet. Hon måste göra allt i sin makt för att skydda Zoe.

The Irishman – Premiären oklar

Robert De Niro och Joe Pesci återförenade framför kameran i Martin Scorseses "The Irishman"
Foto: Netflix

Den ikoniska regissören Martin Scorsese samlar sina lika stora vapendragare för en, kanske sista, maffiarulle. Berättelsen handlar om en hitman som blickar tillbaka på eventuella medverkan i mordet på Jimmy Hoffa.

The Irishman är utan större tvivel den mest efterlängtade filmer på Netflix i år, och det måste ses som ett starkt statement att filmen överhuvudtaget produceras av dem.

Fler kommande intressanta filmer på Netflix 2019 att se fram emot:

The King

The Perfection

Klaus

The Perfect Date

The Laundromat

The Pope

See You Yesterday

Six Underground

Walk Ride Rodeo

Wine Country

The Last Thing he Wanted

To All the Boys I’ve Loved Before 2

Someone Great

Untitled Noah Baumbach Project

Vilka filmer på Netflix tycker du om hittills och vilka tror du blir de bästa filmerna på Netflix 2019? Här kan du läsa om de bästa serierna på Netflix.

About Axel Diedrichs 653 Articles
Redaktionschef och medgrundare av Filmtopp.se. Aspirerande manusförfattare och cineast.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.