I huvudet på en mördare - ny svensk dokumentär

I huvudet på en mördare - ny svensk dokumentär

Uppdaterad 16 mars 2022 kl. 15:03 | Publicerad 20 mars 2019 kl. 10:03

TV3 visar ny svensk dokumentär.

I säsongspremiären av TV3 Dokumentär: I huvudet på en mördare granskar vi Kjell-Åke Johansson, sadisten som långsamt plågade ihjäl ett barn och en kvinna. Detaljerna som kom fram under rättegången chockade det svenska folket. Men hur blev Johansson Sveriges värste sadist? I den här dokumentärserien går vi på djupet i psyket på sex av Sveriges värsta våldsbrottslingar. Hur var deras barndom, vilka tecken fanns, vad drev dem till sexuellt våld och mord? TV3 Dokumentär: I huvudet på en mördare - Kjell-Åke Johansson sänds torsdag 28 mars 21.00 på TV3, Viafree och Viaplay.

Tittarsuccén Krimtorsdag fortsätter under våren med Efterlyst och sex nya dokumentärer. I TV3 Dokumentär: I huvudet på en mördare möter vi familjemedlemmar, barndomsvänner, bekanta, lärare, poliser och många fler för att lägga ett pussel som hjälper oss att förstå hur en människa förvandlas till mördare. Alla fallen analyseras noggrant av Jenny Yourstone, doktor i psykologi och forskare.

I säsongens sex avsnitt tar vi upp Kjell-Åke Johansson som torterade ihjäl ett barn och en kvinna, Edvin Gyllensvaan som oförklarligt mördade ett äldre par, Janne Tuomela (på bilden), som styckmördade sin sambo, Billy Fagerström, som mördade sin flickvän, Mikael Hagelin, som mördade sin mamma och senare sin flickvän, samt Benita Hokkanen, som tillsammans med en grupp vänner mördade sin vän i Långshyttan.

TV3 Dokumentär: I huvudet på en mördare - Kjell-Åke Johansson sänds torsdag 28 mars 21.00 på TV3, Viafree och Viaplay.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL