Svenska filmen ”Whose reality 2.0” uppmärksammas på festivaler

Internationell framgång för historia om utbränd svarttaxichaufför.

Nico Falcone Georgiadis i "Whose Reailty 2.0".
Nico Falcone Georgiadis i ”Whose Reailty 2.0”. Foto: Nico Falcone Georgiadis och Boost.

Den svenska kortfilmen ”Whose Reality 2.0” är mitt uppe i ett internationellt segertåg. Nyligen har den bland annat lyfts fram på ”New York International Filmmakers Festival” och ”London Lift-Off Global Network”. Filmens regissör och manusförfattare, Nico Falcone Georgiadis, planerar nu långfilm.

Att det är svårt att bli en profet i sin egen hemstad stämmer kanske som allra mest när det kommer till svensk indiefilm. Med en rejäl avsaknad av relevanta festivaler och högt ställda krav för produktionsstöd hos Svenska Filminstitutet, tycks kultursverige närmast ha en direkt aversion mot nya filmskapare. Av den anledningen är det med glädje vi kan rapportera att i skrivande stund, gör en grupp svenska filmskapare avtryck runt om i världen med sin uppmärksammade kortfilm Whose Reality 2.0.

Filmen – som är producerad av svenskarna Nico Falcone Georgiadis, Anton Bårström och John Lönngren och skriven och regisserad av Nico Falcone Georgiadis – har mottagits väldigt bra på internationella filmfestivaler utomlands. Bland annat har den lyfts fram på New York International Filmmakers Festival och i London Lift-Off Global Network.

Whose Reality 2.0 är gjord med mycket knaper budget med stöd av Boost i Helsingborg, är 14 minuter lång och handlar om en utbränd svarttaxichaufför (spelad av Nico Falcone Georgiadis), som kör främlingar och lyssnar på deras olika historier och öden. Vems verklighet räknas där ute i slumpen och hur mycket kan man lyssna utan att involvera sig?

Filmens regissör, författare, producent och huvudrollsinnehavare Nico Falcone Georgiadis meddelar att han nu hoppas kunna leverera långfilmen Slumpens Blues längre fram, där flera öden flätas in och utmanar människans psyke i pressade situationer.

About Eric Diedrichs 714 Articles
Ansvarig utgivare, chefredaktör och medgrundare av FIlmtopp.se. Oavsett om du håller med om vad jag skriver eller inte, kommentera gärna. Det finns alltid nya infallsvinklar att diskutera film med.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.