Guldbaggefestivalen 15-17 mars – se alla filmerna

Se årets guldbaggefilmer på Filmhuset i Stockholm.

De två huvudrollerna i Euphoria
Foto: Svensk Filmindustri.

Till helgen kan alla som vill se ikapp – eller se om – de nominerade filmerna från årets Guldbaggegala på stor duk. Totalt 26 filmer visas under Guldbaggefestivalen 15-17 mars, tre fullmatade dagar på Cinemateket i Filmhuset i Stockholm. Biljetterna kostar endast 20 kronor per visning.

De första Guldbaggarna delades ut 1964. Då var de bara tre till antalet, begränsade till regi- och skådespelarkategorier, och vinnarna var inga mindre än Ingmar Bergman för Tystnaden, Ingrid Thulin för sin insats i samma film och Keve Hjelm för Kvarteret Korpen.

Sedan dess har galan blivit större och kategorierna fler. Årets gala ägde rum 28 januari i år. Under Guldbaggefestivalen visar Cinemateket alla Guldbaggenominerade filmer – totalt 26 stycken, inklusive de tre nominerade för Bästa kortfilm och två av de filmer som nominerats för Bästa utländska film.

Festivalen startar fredag 15 mars kl 17.00 med Lisa Langseths Euphoria, och avslutas söndag 17 mars kl 18.30 med Måns Månssons och Axel Peterséns Toppen av ingenting. Filmerna visas i bio Victor och bio Mauritz i Filmhuset, Borgvägen 1.

Biljetterna kostar 20 kr per visning för samtliga besökare (medlemskort i Cinemateket krävs inte). Guldbaggefestivalen genomförs i samarbete med filmernas distributörer. 

About Eric Diedrichs 823 Articles
Ansvarig utgivare, chefredaktör och medgrundare av FIlmtopp.se. Oavsett om du håller med om vad jag skriver eller inte, kommentera gärna. Det finns alltid nya infallsvinklar att diskutera film med.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.