Sopranos-filmen rör sig framåt med stormsteg

David Chase berättar om Sopranos-filmen.

Bild från tv-serien The Sopranos.
Foto: HBO Nordic.

Den legendariska HBO-serien ”The Sopranos” hålls av många som en av tidernas bästa. I år är det 20 år sedan den första säsongen sändes och nu är seriens skapare, David Chase, väldigt intresserad av att gå vidare med planerna för en Sopranos-film.

Deadline rapporterar att planerna för en Sopranos-film rör sig framåt med stormsteg. Seriens skapare David Chase vill ge filmen namnet The Many Saints of Newark och planerar att sätta igång med inspelningen nu i mars.

I filmen, som utgör en prequel till serien, möter vi gangstern Dickie Moltisanti (Alessandro Nivola) i 60-talets Newark, New Jersey, där rasismen flödar fritt och det är stora spänningar mellan den afroamerikanska och den amerikan-italienska befolkningen. En mycket ung Tony Soprano kommer att vara med under dessa sammandrabbningar.

David Chase berättar följande:

I was interested in Newark and life in Newark at that time. I used to go down there every Saturday night for dinner with my grandparents. But the thing that interested me most was Tony’s boyhood. I was interested in exploring that. The movie will deal with the tensions between the Blacks and whites at the time, and Tony Soprano will be part of this, but as a kid.

I was against [the movie] for a long time and I’m still very worried about it, but I became interested in Newark, where my parents came from, and where the riots took place. I was living in suburban New Jersey at the time that happened, and my girlfriend was working in downtown Newark. I was just interested in the whole Newark riot thing. I started thinking about those events and organized crime, and I just got interested in mixing those two elements.

Läs mer om Soprano filmen här!

Vad tror du om en prequel till ”The Sopranos”?

About Kristian Andersson 1147 Articles
Jag är en nyhetsreporter som försöker förmedla allt mellan himmel och jord. Jag slukar stora mängder film men mitt stora intresse är draman av olika slag.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.