Dave Bautista spelar sadist i Dune

Nya rymdäventyr för Dave Bautista.

En bild av Dave Bautista
Foto: Marvel Studios – Dave Bautista

Guardians of the Galaxy-stjärnan Dave Bautista ansluter sig till den nya filmatiseringen av ”Dune”, som regisseras av Denis Villeneuve.

Deadline rapporterar att det blir nya rymdäventyr för Dave Bautista. Nu är nämligen Guardians of the Galaxy-stjärnan klar för Dune där vi får se skådespelare som Timothee Chalamet och svenska Rebecca Ferguson. Filmen delas upp i två delar och baseras på den sex böcker långa klassiska sci-fi-historien med samma namn. Hela projektet kommer göras av filmbolaget Legendary.

Dune utspelar sig långt fram i tiden där vi får följa Paul Atreides (Chalamet) vars familj tar kontroll över ökenplaneten Arrakis. Det är den enda planeten där man kan framställa den värdefulla drogen spice, som förhöjer ens sinnen och kan användas för att resa i rymden. Många andra förmögna familjer är ute efter att ta över kontrollen över ökenplaneten.

Dave Bautista kommer att ha rollen som Rabban, den sadistiska brorsonen till skurken Baron Vladimir Harkonnen som vill komma åt Arrakis och dess resurser.

Manuset är skrivet av Eric Roth och Jon Spaihts. Denis Villeneuve regisserar filmen och är samproducent med Mary Parent och Cale Boyter.

Kolla in stuntmännen i superhjältevärlden!

Har du läst några av de sex Dune-böckerna?

About Kristian Andersson 1147 Articles
Jag är en nyhetsreporter som försöker förmedla allt mellan himmel och jord. Jag slukar stora mängder film men mitt stora intresse är draman av olika slag.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.