Christian Bale tackar Satan för sin Golden Globe

Christian Bale vann en Golden Globe för sin tolkning av den amerikanska politikern Dick Cheney. Vem tackade han, om inte Satan.

 Foto: Paul Drinkwater

Christian Bale porträtterar George W. Bushs vicepresident Dick Cheney i den politiska satiren ”Vice”. När han kammade hem Golden Globe-priset för Bästa manliga huvudroll i en komedi, ägnade han en del av sitt tacktal till Satan. 

Den berömda skådespelaren Christian Bale bärgade inatt hem sin andra Golden Globe-statyett för rollen som Dick Cheney, efter att ha vunnit sin första för The Fighter. När han höll tal på galan tackade han ingen mindre än Satan för sitt pris.

”Tack, Satan, för att du gav mig inspirationen att göra den här rollen”, sade Christian Bale framför publiken och miljontals TV-tittare.

Twitter-kontot The Church of Satan uppskattade skådespelarens hälsning. 

Troligtvis är Christian Bales tack en pik till personen han porträtterar, som var den ökände presidenten George W. Bushs högra hand.

Se trailern till ”Vice”:

Andra skådespelare som nominerades för sina insatser i filmen är Sam Rockwell för sitt porträtt av George W. Bush, och Amy Adams för rollen som Lynne Cheney. Tryck här för att se alla vinnare på årets Golden Globe.

About Axel Diedrichs 542 Articles
Redaktionschef och medgrundare av Filmtopp.se. Aspirerande manusförfattare och cineast.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.