90 nya filmer till Netflix 2019

Netflix planerar att släppa 90 originalfilmer till nästa år.

Foto: Netflix

Netflix har verkligen många bollar i luften. De står redan för mycket egenproducerat material i deras utbud. Under 2019 planerar streamingjätten att släppa hela 90 originalfilmer. 

Nu har Netflix nått ut till tidningen New York Times med att de planerar ett stort filmår 2019. Nästa år vill de nämligen släppa hela 90 originalfilmer. 55 av dem blir live-actionfilm medan resten blir dokumentärer och animerade produktioner. De kommer att ha en budget på allt från några få miljoner till hela 200 miljoner dollar. Mer exakt vet vi att 20 filmer kommer ha en stor budget på 20-200 miljoner dollar, och 35 filmer med avsevärt mindre budget. För att ge perspektiv på Netflix gigantiska filmproduktion: Disney har under 2019 sju biofilmer planerade, och Warner Bros 20 stycken.

Regissörer som kommer att släppa film på Netflix under 2019 är bland andra Martin Scorsese (The Irishman), J. C. Chandor (Triple Frontier), Michael Bay (Six Underground), Steven Soderbergh (The Laundromat), David Michods (The King), Dee Rees (The Last Thing He Wanted) och slutligen Kyle Newacheck (Murder Mystery, med Adam Sandler och Jennifer Aniston).

Har du någon av de kommande filmerna du längtar lite extra efter? Känner du till att Netflix lägger ner Daredevilläs mer här.

About Kristian Andersson 1147 Articles
Jag är en nyhetsreporter som försöker förmedla allt mellan himmel och jord. Jag slukar stora mängder film men mitt stora intresse är draman av olika slag.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.