Vikings säsong 6 har premiär 2019

Succéserien med Gustaf Skarsgård krigar vidare. Vikings säsong 6 är planerad för 2019.

Gustaf Skarsgård här i TV-serien Vikings spelar en av huvudrollerna.
Foto: History Channel.

Nu är Gustaf Skarsgårds succéserie Vikings tillbaka med nya avsnitt med sin femte säsong. Nu är det också klart att Vikings säsong 6 kommer under hösten 2019.

Den andra halvan av Vikings femte säsong har precis börjat sändas på History Channel efter nästan ett års väntan. Fansen har dock under tiden kunnat glädjas åt att serien förnyats för ytterligare en säsong. Digital Spy rapporterar att Vikings säsong 6 troligtvis har premiär i slutet av 2019.

Utöver de glada nyheterna att säsong sex alltså blir av, står det också klart att en av Vikings stjärnor, Katheryn Winnick som spelar Queen Lagertha, ska debutera som regissör med ett uppkommande avsnitt. Fansen har dock börjat spekulera i om detta kanske innebär att hennes karaktär kommer att råka illa ut.

Att Winnick ställer sig bakom kameran och har en ny roll i Netflixs serie Wu Assassin har orsakat oro. Winnick själv har dock lugnat ner hysterin något genom följande Instagram-inlägg:

Seriens skapare Michael Hirst har samtidigt sagt att vi i den sjätte säsongen kan förvänta oss ett ”enormt och oväntat avslöjande”, så det är bara att börja spekulera. Den femte säsongen av Vikings går just nu på TV12 på tisdagar klockan 21. Annars kan du också se de nya avsnitten på HBO Nordic. Sedan följer alltså en väntan tills slutet av nästa år.

Vad tycker du om serien, ser du fram emot Vikings säsong 6?

About Filip Kruse 229 Articles
Kultur- och sportintresserad student, född, uppvuxen och bosatt i GBG, har ambitionen att någon gång skriva ett manus.

4 Comments on Vikings säsong 6 har premiär 2019

  1. Jag väntar med förväntan och längtan till 6:e säsongen av Vikings. Jag älskar serien och den fängslade mig efter bara första avsnittet.

  2. Lite för mycket fantasy över The vikings de senaste 2 säsongerna ett exempel är att det inte stämmer historiskt många karaktärer i serien levde inte samtidigt och det har aldrig varit några Normandiska soldater inblandade i strider här i skandinavien och i säsong 6 så har tydligen Ivar åkt till som det hette då Rus land den riktige Ivar Benlös åkte till England där han senare dog i Dublin på Irland .

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.