James Gunn sparkad från Guardians of the Galaxy

Tio år gamla tweet kostade James Gunn jobbet.

James Gunn och karaktärer från Guardians of the Galaxy.
Regissören och manusförfattaren James Gunn. Foto: Screen Rant.

James Gunn, regissören och manusförfattaren bakom det två första Guardians of the Galaxy-filmerna, har avskedats av Disney på grund av olämpligt Tweetande. Gunn kommer således inte att regissera den tredje Guardians of the Galaxy-filmen.

The Playlist rapporterar att den populära filmskaparen James Gunn inte kommer att regisserade den tredje filmen i Guardians of the Galaxy-serien. Anledningen är gamla twittermeddelanden Gunn postat för nästan ett decennium sedan. Tweeten ska bland annat ha handlat om kontroversiella ämnen som förintelsen och våldtäkt. Trots att tweeten är skrivna som skämt, och att de har närmare tio år på nacken, har Disney valt att avskeda regissören.

Tweeten som har kostat James Gunn jobbet.
Tweeten som har kostat James Gunn jobbet.

Disneys talesman Alan Horn säger följande:

– The offensive attitudes and statements discovered on James’ Twitter feed are indefensible and inconsistent with our studio’s values, and we have severed our business relationship with him.

Anledningen att James Gunns Twitterhistorik började granskas berodde bland annat på att han nyligen var i blåsväder i och med en twitterattack mot president Donald Trump.

Vem som kommer ta över arbetet med Guradians of the Galaxy vol. 3 är i dagsläget inte fastlagt. Håll dig uppdaterad på Filmtopp för nästa rapport.

About Eric Diedrichs 824 Articles
Ansvarig utgivare, chefredaktör och medgrundare av FIlmtopp.se. Oavsett om du håller med om vad jag skriver eller inte, kommentera gärna. Det finns alltid nya infallsvinklar att diskutera film med.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.