Förolämpningen – 27/7

Huvudrollsinnehavarna i förolämpningen

Regi: Ziad Doueiri
Skådespelare: Kamel el Basha, Adel Karam, Rita Hayek, Camille Salameh m.fl
Originaltitel: L’insulte
Originalspråk: Arabiska
Premiär: 27 jul 2018
Handling: Den palestinske flyktingen Yasser är byggförman i ett hus i Beirut där de boende är kristna libaneser, bland dem bilmekanikern Toni och hans gravida fru. När Toni ryker ihop med Yasser om ett felaktigt monterat avloppsrör från sin balkong övergår osämjan snabbt från ord till rena våldsamheter. Inför rätten konfronteras männen inte bara med varandra utan också med sina egna fördomar, samtidigt som mediacirkusen snurrar allt snabbare. I det täta, Oscarsnominerade rättegångsdramat ”Förolämpningen” utvecklas ett simpelt gräl mellan två män till ett fall som uppmärksammas över hela Libanon.
https://www.youtube.com/watch?v=8l3z84kehg0
About Fredrik Edström 292 Articles
Med den ena foten stabilt placerad i den bombastiska, högbudet-världen och den andra i mysiga karaktärsdrivna draman blir jag knappt själv klok på min filmsmak. Dock är en sak säker: Jag är djupt förälskad i filmens värld.