TÄVLING: Vinn ”Hjärtat” och ”The Death of Stalin” på DVD och Blu-Ray

Vinn Fanni Metelius film ”Hjärtat” på DVD och den tokhyllade komedin ”The Death of Stalin” på Blu-ray!

Hjärtat dvd

Filmtopp har sommartävling! Vi delar ut tre exemplar av de båda fjolårssuccéerna ”Hjärtat” (DVD) och ”The Death of Stalin” (Blu-Ray). Allt du behöver göra för att tävla är att svara på några snabba frågor: 

Handling: ”Om du älskar mig, varför ligger du inte med mig?!” Mika och Tesfay. Hon fotograf, han musiker. Båda up-and-coming. Första riktiga kärleken. Men mellan lakanen finns en osynlig konflikt, en onämnbar skam. Ett subtilt maktspel där reglerna ändras i takt med musiken på festerna i Göteborg, Stockholm och på Ibiza. Bortom allas blickar och förskönande filter döljer sig en rå verklighet om vems hjärta som får bestämma över den andras liv. I sin debutlångfilm river regissören, skådespelerskan och auteuren Fanni Metelius upp förutfattade meningar om vad som får vår puls att slå snabbare.

Handling: När Stalin plötsligt faller död ned utbryter kalabalik, men snart börjar maktkampen på allvar mellan Beria, Chrustjev och General Zhukov. Humorstjärnor som Steve Buscemi (Boardwalk Empire, Fargo), Michael Palin (Monty Python), Olga Kurylenko (Quantum of Solace) och Andrea Riseborough (Birdman) gör i en hutlös fars allt för att ta platsen som Stalins efterträdare, i Armando Iannuccis (Veep, The Thick of It) bitska och hyllade humoresk. Vem ska trumfa sina kombattanter och nå maktens glans?

Innan Fanni Metelius långfilmsdebuterade som regissör med "Hjärtat" fick hon sitt genombrott som skådis i en annan svensk film. Vilken?
Äta sova dö
Turist
Jätten

Rätt!

Fel!

Vilken svensk kändis har hyllat "Hjärtat" i sin podcast?
Filmen Hjärtat.
Foto: Garagefilm International
Sigge Eklund
Thomas Wilbacher
Lasse Hallström

Rätt!

Fel!

Jason Isaacs spelar general i "The Death of Stalin". Tidigare har han medverkat i flera Harry Potter-filmer. I Vilken av följande filmer i trollkarlarnas universum har han INTE medverkat i?
Harry Potter och Hemligheternas kammare
Harry Potter och Fenixordern
Harry Potter och De vises sten

Rätt!

Fel!

Jeffrey Tambor har en av de bärande rollerna i filmen. På senare år har han vunnit flera priser för en TV-serie, vilken?
death of stalin
Transparent
Arrested Development
The Larry Sanders Show

Rätt!

Fel!

Dela detta quiz för att visa ditt resultat!

Subscribe to see your results

TÄVLING: Vinn Hjärtat och The Death of Stalin på DVD och Blu-Ray

Jag fick %%score%% av %%total%%!

%%description%%

%%description%%

Loading...

About Axel Diedrichs 665 Articles
Redaktionschef och medgrundare av Filmtopp.se. Aspirerande manusförfattare och cineast.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.