Svenska Daniel Espinosa gör superhjältefilmen Morbius – med Jared Leto

Den svenska regissören Daniel Espinosa gör superhjältefilm åt Marvel.

Hollywood Reporter: Daniel Espinosa

Nu kommer Marvel göra film om antihjälten Morbius och filmen ska regisseras av Daniel Espinosa, från Huddinge.

Enligt Hollywood Reporter har den Oscarsbelönade skådespelaren Jared Leto skrivit på kontrakt för att spela Marvels nya antihjälte Morbius, den levande vampyren i den kommande Spider-Man-spinoffen Morbius som görs av Sony Pictures.

Roligt för Sverige är att Daniel Espinosa som även gjort Life kommer att regissera projektet, bredvid Avi Arad och Matt Tolmach som producerar tillsammans med Lucas Foster.

Manusförfattarna bakom Power Rangers och Dracula Untold, Burk Sharpess och Matt Sazama, skriver filmen. Den senaste produktionen de gjorde var Netflix Lost in Space.

Seriefiguren vi kommer att bekanta oss med i filmen är skapad av Roy Thomas och Gil Kane. Dr. Michael Morbius är en forskare som lider av en sällsynt blodsjukdom och i ett försök att bota sig själv förvandlas till vampyr. Men han är inte ond, utan blir en typ av antihjälte.

Antihjälten fick vi först se i serietidningen Amazing Spider-Man #101, det första numret Spindelmannens skapare Stan Lee inte producerat.

Tror du att Jared Leto kommer att göra en bra roll som Morbius?

GeekTyrant: Morbius
About Kristian Andersson 1147 Articles
Jag är en nyhetsreporter som försöker förmedla allt mellan himmel och jord. Jag slukar stora mängder film men mitt stora intresse är draman av olika slag.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.