Idris Elba som Quasimodo i nya Ringaren i Notre Dame

Idris Elba har huvudrollen, regisserar och komponerar musik till nya ”Ringaren i Notre Dame”.

Ringaren i Note-Dame av Walt Disney

Idris Elba är aktuell för en ny version av Victor Hugos fantastiska roman ”Ringaren i Notre Dame”. Det ska bli ytterligare en spelfilm av den redan välberättade historien om Quasimodo.

1996 släppte Disney sin tecknade version av Victor Hugos roman som då regisserades av Gary Trousdale. Nu är det Idris Elba som tillsammans med Netflix ska väcka nytt liv i sagan. The Hollywood Reporter rapporterar att han ska ha huvudrollen, regissera och komponera musiken. Idris Elba har tidigare regisserat filmen Yardie och även producerat ett flertal filmer. Vad gäller musiken så är han också en framgångsrik DJ, något han bland annat ska spela in en ny tv-serie också för Netflix.

Filmen kommer göras åt streamingtjänsten Netflix och Idris Elbas egen filmbolag Green Door. Denna nya version ska skrivas av Michael Mitnick som bland annat skrivit manus till The Giver. Producenterna blir Ana Garanito, Fred Berger och Brian Kavanaugh-Jones.

Handlingen i filmen kommer bli lik den från 1996 där klockringaren Quasimodo förälskar sig i Esmeralda.

Tror du att det blir en lyckad Ringaren i Notre-Dame om Idris Elba håller i tyglarna?

About Kristian Andersson 1209 Articles
Jag är en nyhetsreporter som försöker förmedla allt mellan himmel och jord. Jag slukar stora mängder film men mitt stora intresse är draman av olika slag.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.