Meryl Streep och Oprah skriver under brev om jämställdhet

Många tunga namn ställer sig bakom jämställdhetskampen.

Meryl Streep är en av 140 personer att skriva under brevet. Foto: Getty Images

I ett öppet brev till världens politiska ledare vädjar Meryl Streep, Oprah Winfrey och ett hundratal andra personer inom underhållningsindustrin att förändring måste ske när det kommer till jämställdhetssituationen i världen.

Brevet, med välgörenhetsorganisationen ONE i spetsen, informerar om att det finns 130 miljoner flickor utan utbildning, en miljard kvinnor utan ett bankkonto och att 39 000 tjejer blir bortgifta som barn varje dag. Det uppmanas till handling av världsledarna för att det här inte är acceptabelt. Brevet avslutas med att människorna som står bakom det inte kommer att ge upp förrän det finns rättvisa för kvinnor överallt i världen. Läs brevet i sin helhet på Deadline Hollywood.

Bland de 140 som skrivit under brevet hittar vi, förutom Meryl Streep och Oprah Winfrey, också Ryan Reynolds (aktuell med Deadpool 2), Lena Dunham, Natalie Portman, Chadwick Boseman, Reese Witherspoon och många fler. De som ligger bakom kampanjen tror och hoppas att antalet signaturer kommer att öka ytterligare.

Vad tycker du om initiativet?

About Filip Kruse 229 Articles
Kultur- och sportintresserad student, född, uppvuxen och bosatt i GBG, har ambitionen att någon gång skriva ett manus.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.