Bradley Cooper gör film om Leonard Bernstein

West Side Story-kompositören ska nu få två filmer.

Bradley Cooper.
Bradley Cooper.

Bradley Cooper är nu på gång med sitt nästa projekt; en biografi om kompositören Leonard Bernstein. Det innebär att både han och Jake Gyllenhaal gör varsin film om samma man.

Att flera filmer om samma ämne eller människor görs är inget ovanligt. Däremot är det lite mer ovanligt att göra dem samtidigt eftersom studios gärna undviker krockar som kan leda till minskade biointäkter.

Det har tidigare varit känt att Jake Gyllenhaal ska spela West Side Story-kompositören Leonard Bernstein i en biografi om hans liv. Nu rapporterar Empire Online att även Bradley Cooper är inne på samma spår. Han ska regissera och spela huvudrollen i hans kommande film Bernstein som också ska handla om kompositören.

Jake Gyllenhaals film har titeln The American och ska regisseras av Cary Fukunaga. Bradley Cooper har lyckats dra ihop ett starkt gäng med bland andra Steven Spielberg och Martin Scorsese bakom sig som producenter.

Båda produktionerna är än så länge i planeringsfasen och Cooper väntas inte ta sig an det här projektet förrän han är klar med sin regidebut; en nyinspelning av A Star is Born.

Vad tror du om två filmer om kompositören Leonard Bernstein?

About David Lindahl 485 Articles
27-årig journaliststudent med ett enormt intresse för filmens värld. Har speciell förkärlek för westerns, tunga draman och skådespelaren James Stewart.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.