Jake Gyllenhaal som kompositören Leonard Bernstein

West Side Story-kompositörens liv ska bli film.

Jake Gyllenhaal och Leonard Bernstein.
Jake Gyllenhaal och Leonard Bernstein.

Leonard Bernstein var en känd kompositör som bland annat skrev musiken till West Side Story. Hans liv ska bli film och Jake Gyllenhaal ska spela huvudrollen.

Ni som funderat på vem gruppen R.E.M. sjunger om i låten ”It’s the End of the World as We Know It (And I Feel Fine)” när namnet ”Leonard Bernstein” flyger förbi, ska snart få se det på film. Leonard Bernstein var en kompositör och dirigent som framför allt blev känd för musikaler som West Side StoryPeter PanCandideWonderful TownOn the Town och Mass. Han skrev även filmmusiken till Elia Kazans Storstadshamn.

The Playlist rapporterar att kompositörens liv ska bli film och Jake Gyllenhaal är mannen som ska gestalta honom. Skådespelaren sade bland annat såhär i en intervju:

”Precis som många andra, upptäckte jag Leonard Bernstein genom West Side Story när jag var liten. Men efter hand som jag blev äldre och började lära mig mer om hans verk, började jag förstå utsträckningen av hans enastående bidrag och djupet av den tacksamhet som modern amerikansk kultur är skyldig honom.”

Leonard Bernstein var en väldigt kontroversiell figur som inte var rädd för att uttrycka sina åsikter. Han kritiserade öppet bland annat Vietnamkriget. Bernstein var homosexuell men tvingades som många andra på den tiden att dölja sin läggning och var bland annat gift med en kvinna fram till hennes död.

Filmen ska följa Bernsteins liv efterhand som han stiger till kändisskap. Den ska även fokusera på hans privata liv. Regissören Cary Fukunaga står bakom kameran. Hans verk inkluderar Beasts of No Nation, Jane Eyre och vissa avsnitt av tv-serien True Detective. Något premiärdatum eller en titel till filmen är ännu oklart.

Är du mer intresserad av filmmusik kan du i vårt avsnitt om Hollywoods historia läsa om filmmusikens födelse.

Vad tror du om Jake Gyllenhaal som Leonard Bernstein?

About David Lindahl 499 Articles
27-årig journaliststudent med ett enormt intresse för filmens värld. Har speciell förkärlek för westerns, tunga draman och skådespelaren James Stewart.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.