Andy Serkis Mowgli mörkare än Disneys Djungelboken

Mowgli ska bli blodigare och mörkare.

Andy Serkis.
Andy Serkis.

Andy Serkis har länge arbetat på sin filmversion av Rudyard Kiplings bok Djungelboken. Nyligen gick han ut med att hans version kommer att vara mörkare och blodigare än Disneys.

CinemaCon pågår just nu i Las Vegas och Andy Serkis var där och pratade om sin kommande film Mowgli. Enligt The Wrap ska han också ha visat en trailer som ska släppas för allmänheten senare.

Disneys spelfilm av Djungelboken släpptes 2016 och möttes av bra kritik. Det var redan då bekräftat att även Warner Bros. skulle släppa en film baserat på Rudyard Kiplings bok, regisserad av Andy Serkis. Som pionjär inom motion capture var han ett naturligt val som regissör till ett projekt som syftade till att använda den tekniken.

Serkis bekräftade att Mowgli kommer att vara mörkare och blodigare än Disneys versioner. Den ska också fokusera mer på människan mot naturen vilket är hjärtat i Kiplings historia.

Mowgli har en lång rollista med bland andra Serkis själv som björnen Baloo, Christian Bale som pantern Bagheera och Benedict Cumberbatch som tigern Shere Khan. I Djungelboken gav Scarlett Johansson röst till ormen Kaa och även här ska reptilen vara en hona spelad av Cate Blanchett.

Tror du Mowgli kommer att få samma bemötande som Disneys Djungelboken?

About David Lindahl 450 Articles
27-årig journaliststudent med ett enormt intresse för filmens värld. Har speciell förkärlek för westerns, tunga draman och skådespelaren James Stewart.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.