Nyzeeländsk biograf förbjuder pyjamas och morgonrockar

Ett försök att höja klädstandarden i salongerna.

Bild på en biostol.

En biograf i Nya Zeeland har bestämt sig för att förbjuda människor från att ha på sig pyjamas och morgonrockar inne i salongerna. Det är ett försök att höja den sjunkande klädstandarden.

På orten Hawera på Nya Zeeland har en biograf beslutat att förbjuda besökarna från att bära pyjamas, så kallade ”onesies” och morgonrockar. I ett meddelande på biografens Facebook informeras allmänheten att dessa klädplagg inte är lämpliga att bära under en filmvisning och inte heller smutsiga gummistövlar. Anledningen ska vara att biografen likt många andra verksamheter på orten har märkt att människor allt oftare går runt med pyjamas och liknande plagg ute bland allmänheten.

Hawera är en tätort med ungefär 12 000 invånare och responsen har varit blandad. Vissa tycker att det är en självklarhet att klä sig ordentligt ute bland allmänheten medan andra anklagar biografen för att vara en modepolis.

För flerbiograf-nyheter så har vi på Filmtopp tidigare rapporterat om att en biograf i Huddinge ska tillåta champagne och andra alkoholhaltiga drycker inne i salongen.

Just a friendly reminder that we have a dress code at Hawera Cinemas, it's simple really, as long as you are…

Publicerat av Hawera Cinema 2 den 20 april 2018

 

Tycker du att det ska vara tillåtet att bära pyjamas och morgonrock i biomörkret?

About David Lindahl 496 Articles
27-årig journaliststudent med ett enormt intresse för filmens värld. Har speciell förkärlek för westerns, tunga draman och skådespelaren James Stewart.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.