Neill Blomkamps nya film nedlagd

Ännu ett nederlag för regissören bakom ”District 9”.

Neill Blomkamp.
Neill Blomkamp. Foto: Matt Sayles/Invision/AP.

Neill Blomkamp startade förra veckan en crowdfunding-kampanj för att samla in pengar till en uppföljare till sin kortfilm ”Firebase”. Regissören meddelar nu att kampanjen har lagts ner.

District 9-regissören Neill Blomkamp har inte haft det lätt. Han senaste långfilm Chappie sågades längs med fotknölarna och nu har han stött på ytterligare motståndFör lite mer än en vecka sen gick han ut och meddelade att han sökte stöttning via crowdfunding för att kunna göra en uppföljare till sin kortfilm Firebase.

Via Twitter har regissören nu utannonserat att projektet är nedlagt eftersom de inte lyckades dra in tillräckligt med pengar:

Neill Blomkamp specificerade inte exakt hur mycket pengar de försökte samla in förutom att budgeten skulle ligga på ungefär densamma som för District 9 som kostade runt 30 miljoner dollar. Om insamlingskampanjen för Firebase inte nådde sina mål övervägde han att skala ner projektet. Sen Twitter-meddelandet dök upp har regissören inte valt att kommentera om huruvida detta kommer ske.

Regissörens egna studio Oats Studios släppte under 2017 ett flertalet kortfilmer som ett slags smakprov på idéer som skulle kunna växa till större projekt och långfilmer.

I en intervju med The Verge tidigare denna månad berättade Neill Blomkamp att kampanjen för en uppföljare till Firebase var “to set up a situation where [fans] fuel our ability to continue to make stuff, and just have this one-on-one relationship with the audience.”

Det här är ytterligare ett nederlag för Blomkamp som fick sin Alien-uppföljare nedlagd till förmån för Ridley Scotts Alien: Covenant. Han är sedan tidigare regissör för filmerna District 9Elysium och Chappie, varav den förstnämnda nominerades till en Oscar för Bästa Film 2010.

Hade du velat se en uppföljare till Firebase?

About Sebastian Hansson 84 Articles
Svensklärare bosatt i Malmö som är uppvuxen på ett rejält mål Disney-och fantasyfilmer. Älskar det mesta inom film, från storskaligt och bombastiskt till intimt och nära. Fast allra mest Hayao Miyazakis verk.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.