Steven Soderbergh gör film om läckta Panamadokumenten

Läckta Panamadokument är regissörens nästa projekt.

Regissören Steven Soderbergh.
Regissören Steven Soderbergh.

Med Lucky Logan gjorde Steven Soderbergh en framgångsrik återkomst till den vita duken efter några års uppehåll. Nu är det klart att hans nästa projekt blir en film om de läckta Panamadokumenten.

2015 läcktes 11,5 miljoner dokument ut världen över av från en anonym källa. Dokumenten kom från den panamanska advokatbyrån Mossack Fonseca och visade hur de hanterade sin verksamhet. De så kallade Panamadokumenten avslöjade hur flera företag och banker försökte dölja tillgångar i skatteparadis genom så kallade brevlådeföretag.

Nu rapporterar TV Overmind att Steven Soderberghs nästa projekt är att göra en film om händelsen. Med förra årets framgång Lucky Logan i ryggen tar nu regissören sikte på denna film som ska heta The Laundromat.

Några officiella skådespelare är inte annonserade än men Steven Soderbergh brukar attrahera stor namn och väntas göra det även här. Liknande filmer som The Big Short inkluderade stora namn och skördade framgångar genom både biointäkter och på filmgalor.

Vad tror du om en Steven Soderbergh film om de läckta Panamadokumenten?

About David Lindahl 450 Articles
27-årig journaliststudent med ett enormt intresse för filmens värld. Har speciell förkärlek för westerns, tunga draman och skådespelaren James Stewart.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.