Full Metal Jackets R Lee Ermey är död

Full Metal Jackets R Lee Ermey är död

Uppdaterad 03 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 16 april 2018 kl. 12:04

Skådespelaren från Kubricks Full Metal Jacket har avlidit.

R. Lee Ermey.
R Lee Ermey.

R Lee Ermey har avlidit efter komplikationer från lunginflammation. Han är mest känd för sina militärroller i Full Metal Jacket och Toy Story.

I ett officiellt uttalande från skådespelaren R Lee Ermeys Twitter meddelas det att han avlidit efter komplikationer från lunginflammation. Han blev bland annat känd för sin roll som den arge drillsergeanten "The Gunny" i Stanley Kubricks krigsfilm Full Metal Jacket. Rollen gav honom en Golden Globe-nominering för bästa biroll.

Ermey hade förutom skådespelare ursprungligen en karriär som militär och arbetade bland annat just som drillsergeant. Han var stationerad i Japan och Vietnam. Det sägs att i och med hans militärerfarenhet lät Kubrick honom improvisera och terrorisera skådespelarna framför kameran bäst han ville.

Förutom Full Metal Jacket spelade han också den galne sheriffen "Hoyt" i nyinspelningen av Motorsågsmassakern från 2003. Till Toy Story lånade han ut sin röst till en militärofficer som hjälper Woody och gänget att spionera på Andys födelsedagskalas.

https://twitter.com/RLeeErmey/status/985651917870202883?s=19

R Lee Ermey blev 74 år gammal.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL